Fossielvrije energie

Graag zetten wij de beweging in naar fossielvrije energie voor onze producten en transport.

Zonnepanelen

Op het dak van ons magazijn aan de Neonstraat te Ede zijn in 2015 288 zonnepanelen geplaatst. In 2018 zijn daar nog eens 286 bijgekomen, waardoor het totaal op een kleine 600 panelen staat. De zonnepanelen zijn onderdeel van Bruil om de uitbreiding van productielocatie langs de A30, van onder andere droge mortels en pastalijmen, een duurzaam karakter te geven. De jaarlijkse opbrengst was in 2020 goed voor 165.250 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3.340 kWh per jaar (bron: Nibud). Met deze panelen kunnen 50 huishoudens van stroom worden voorzien. 

Bruil Green Challenge

Wij hebben de kracht van onze medewerkers ingezet. Onze missie begint namelijk bij onszelf, ‘Slimme bouwproducten maken, met minder materiaal’. In maart zijn wij gestart met de Bruil Green Challenge. Iedereen binnen Bruil is uitgedaagd om een idee in te leveren waarmee we structureel afval of energie kunnen verminderen.. Wil jij weten hoe de Bruil Green Challenge is verlopen? Bekijk dan snel de video

Verder hebben we in 2021 de fossielvrije transitie ingezet voor onze lichte bedrijfswagens. De komende jaren zullen al onze lichte bedrijfswagens vervangen worden voor een fossielvrij exemplaar. En een ander leuk detail, deze website draait ook volledig op groene stroom. 

Bruil Groen Geregeld

Ook in 2022 maken wij weer gebruik van 100% groene elektriciteit die in Nederland is opgewekt. Deze is gecertificeerd met het keurmerk Milieukeur wat de garantie geeft dat de afgenomen energie aan de duurzame voorwaarden voldoet.     

Bouwen met fossielvrije energie. Begin vandaag. 

Bekijk hieronder de nieuwsitems