Terug naar overzicht

Aandacht voor klimaatsverandering met Climate Classic

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Vanuit persoonlijke en zakelijke drijfveer zal Oscar Dekkers (directeur Bruil) deelnemen aan de Climate Classic. Deze 400 km lange fietstocht vraagt aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. Wij vroegen Oscar naar zijn motivatie: “Ik was wel weer eens toe aan een sportieve uitdaging en als ik deze kan combineren met een relevant doel als klimaatverandering kom ik gelijk in actie.”

De tocht voert langs de kustlijn die in ons land ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt van Breda naar Groningen. Cycling4Climate wil via deze Climate Classic zoveel mogelijk Nederlanders activeren om zo vaak mogelijk de fiets te gebruiken. In Nederland ligt ruim een kwart van het oppervlak onder zeeniveau. Dat maakt ons land gevoelig voor overstromingen. Door de opwarming van de aarde is de zeespiegel in de vorige eeuw 20 centimeter gestegen. Volgens het KNMI is de kans groot dat de zeespiegel tot het jaar 2100 nog eens tussen de 26 en 82 centimeter stijgt.

Op 22 juni bestaat de groep uit ruim 30 bekende en minder bekende wielrenners. 400 kilometer op één dag fietsen is een stevige opgave is. Een opgave die vraagt om snelheid en doorzettingsvermogen. Tijd is de grootste tegenstander. De parallel met klimaatverandering.

Privé is Oscar ook bewust bezig met het klimaat. Door onder andere als vader zijn 2 dochters bewust op te voeden rondom duurzame energie, eten van minder vlees en het stimuleren van de fiets. Zakelijk zet hij elke dag de wekker om onze duurzame missie bij Bruil te realiseren.

Waarom is dit belangrijk voor Bruil?

Deze Challenge gaat over de toekomst van Nederland. Hoe geven wij ons land door aan de volgende generaties? Bruil is een 100% Hollands familiebedrijf - van bijna 115 jaar oud - wat ook aan generatieplanning doet en zich niet blind staart op korte termijn resultaten. Onze missie “Slimme bouwproducten maken met minder primair materiaal” onderstreept dit nog eens extra. En Ede aan Zee klinkt toch ook niet echt als een leuke badplaats?

Bij Bruil zijn wij ons bewust dat de bouwsector bekend staat als grootverbruiker van primaire grondstoffen. Het bouwproces is complex en het materiaalgebruik is inefficiënt. Wij geloven dat dit anders moet én kan. Door digitalisering ontstaan nieuwe mogelijkheden om de klant sneller, eenvoudiger en op maat te bedienen. En natuurlijk willen we dit bereiken met zo min mogelijk gebruik van primaire grondstoffen. Wij bouwen immers als familiebedrijf voor de toekomst van volgende generaties.

Of Oscar zich goed heeft voorbereid? “Zeker! Ik heb de laatste maanden veel gefietst. En voor de laatste 100km verwacht ik dat mijn karakter me niet in de steek laat.”

Wij wensen Oscar heel veel succes!

Werken aan klimaatverandering. Begin vandaag.