Spraakmakende architectuur realiseren? Met Bruil 3D beton printen bieden wij nu die mogelijkheid. Wij richten ons op het seriematig 3D-printen van unieke elementen, zodat we een gevelbeeld kunnen realiseren dat voorheen onhaalbaar was.

3D beton printen biedt de mogelijkheid om een gevel samen te stellen uit unieke elementen, zonder dat dit tot extra kosten leidt. Het is bovendien efficiënter in materiaalgebruik en kan met korte levertijden gerealiseerd worden. Wij werken met verschillende partners samen om het ontwerp naar de realisatie te brengen en beschikken over de productielocatie om 3D-printen op grote schaal toe te passen.

Neem hier direct contact op

Meer projecten bekijken?

Vormvrijheid in de bouw betaalbaar maken 

Met onze printer voor 3D geprint beton, bieden wij een heel nieuw scala aan ontwerpmogelijkheden aan. Zowel in vorm, kleur als structuur. Wij hebben deze betonprinter speciaal ontwikkeld voor architectonisch beton en dit vormt dan ook een uitstekende aanvulling op onze producten zoals; prefab beton, betonmortel en mortels voor de gevel. 

Hoge esthetische waarde (van architectonisch beton) 

Met onze exclusieve 3D- betonprint techniek willen wij laten zien hoe we de vormentaal van gebouwen kunnen laten veranderen. Uiteindelijk kunnen er parametrisch gevormde gevels met een hoge esthetische waarde geprint worden. Daarom printen wij in een zeer hoge resolutie en ontwikkelen onze printmortels direct in wit of in kleur. Hiermee kunnen we in één productiegang een kleurverloop realiseren. Daarbij zijn we niet gebonden aan een laagopbouw in het horizontale vlak. De lagen kunnen golvende bewegingen maken, zodat nieuwe structuren ontstaan.

Meer inspiratie

Productielocatie voor 3D beton printen

Bruil prefab printing beschikt over een volledig digitale 3D-printfabriek met voldoende capaciteit om het bouwtempo van een utiliteits- of gestapeld woningbouwproject te beleveren. De 3D-betonprinter heeft een standaard bereik van 3,5 meter hoog, 5 meter breed en 2,5 meter diep. Bredere elementen zijn op aanvraag. 

Wij hebben software laten ontwikkelen, waarmee het 3D- model van de architect eenvoudig omgezet kan worden naar printpaden. Hiermee wordt binnen enkele  minuten het printproces en het eindresultaat gesimuleerd, waarna het printen direct gestart kan worden. Het is nu een uitgelezen tijd voor architecten om te experimenteren met de vormvrijheid die deze nieuwe techniek te bieden heeft.

Wilt u meer informatie? Neem hier contact op.

 

Project: Baskeweg, Den Helder

In Den Helder worden maar liefst 154 flatwoningen - als eerste ter wereld - volledig geüpgraded met 3D- geprinte betonelementen. Bijna 1.200 geprinte elementen, variërend van 2 tot 12 vierkante meter, toveren twee gebouwen van grijs en saai beton om naar een uniek en modern geheel.

Bekijk hier het project

Project: Museumplein overview 

In opdracht van het Holland Festival hebben wij kunstwerken geprint voor het jaarlijks cultuurfestival in Amsterdam.  Het ontwerp is gemaakt door het architecten/kunstenaarscollectief 'åyr' (Air) uit Londen. Het ontwerp bestaat uit 82 unieke geprinte elementen die samen een dorpje van 12 huisjes vormen. Ieder huisje heeft een eigen kleur en in elk muurtje is een tekst geprint.

Bekijk hier het project

Contactpersoon Prefab printing

Gerard van Engelenburg, Commercieel manager

(06) 29 73 23 09 G.vanEngelenburg@Bruil.nl

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00


Bellen met verkoop: (06) 29 73 23 09

Ga naar alle projectgroepen

Bekijk meer projecten: