Terug naar overzicht

De Bruil Green Challenge - Structureel afval en energie verminderen?

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Structureel afval en energie verminderen? Wij hebben de kracht van onze medewerkers ingezet. Onze missie begint bij onszelf, ‘Slimme bouwproducten maken, met minder materiaal’. In maart zijn wij gestart met de Bruil Green Challenge. Iedereen binnen Bruil is uitgedaagd om een idee in te leveren, waarmee we structureel afval of energie kunnen verminderen.

In totaal zijn er maar liefst 55 ideeën ingeleverd. Daarvan zijn 6 ideeën uitgekozen en verder uitgewerkt tijdens workshops. De deelnemers hebben deze uitgewerkte ideeën gepresenteerd op de finaledag aan een interne jury. Om tot een goed besluit te komen zijn de ideeën óók voorgelegd aan een panel van externe stakeholders. Dit panel bestond uit betrokkenen uit de bouw. Echte stappen kan je namelijk alleen sámen zetten in de bouwketen.

Op deze finaledag zijn de winnaars van de Bruil Green Challenge bekend gemaakt! Er zijn twee winnaars gekozen, één rondom afval verminderen en één rondom Co2-reductie.

Winnaars afval verminderen

Het winnende idee van Kim van Kleef (teamleider marketing & communicatie) en Rick Joosten (logistiek manager)  gaat over het verduurzamen van verpakkingsmaterialen. Denk hierbij aan het verminderen van primaire grondstoffen in het verpakkingsmateriaal en slimmere verpakkingsmogelijkheden.

Daarbij is er een idee wat ze tijdens de workshop kregen ook al uitgevoerd. Zo worden er geen krimphoezen meer om onze pallets met zakgoed gewikkeld. En dat bespaart 5 ton plastic per jaar! 

Winnaars Co2 verminderen

Het andere winnende idee is van Loek Krijnen (constructeur) en Marc de Wit (betontechnoloog). Zij gaan onze kanaalplaat optimaliseren. Dit zal een besparing in onze Co2 uitstoot opleveren. Zo wordt de kanaalplaatvloer van Bruil nog slanker en groener.

Winnaars gefeliciteerd en veel succes!

Wil jij op de hoogte blijven van deze projecten? Blijf ons dan volgen.

Samen werken aan afval en energie verminderen. Begin vandaag.