Bent u op zoek naar voegmortel voor uw project?

Dan bent u bij Bruil aan het juiste adres. Wij bieden voegmortels voor alle types voegwerk een bijpassende voegmortel. Uw voegwerk is sterk bepalend voor uw aanzicht van de gevel. De voegmortel kenmerkt zich door de uitstekende esthetische en constructieve eigenschappen.

Als u naar onder scrolt, vertellen wij u meer over ons product. 

Neem hier direct contact op

Bekijk ook onze Silo-service
E1000 witte voegmortel in Silo-service

E1000 Wit voegmortel

Onze witte voeg- en doorstrijkmortel! Lever strak metselwerk op dankzij de vernieuwde witte voegmortel en doorstrijkmortel. 

  • Ook leverbaar in onze Silo-service!
Meer over E1000 WIT 

Kwaliteit voegmortel

Bruil voegmortel is een fabrieksmatig vervaardigde, cementgebonden droge mortel conform NEN-EN 998-2. De mortel wordt standaard geleverd met uitbloeiblokker (UA). Onze voegmortel is KOMO gecertificeerd. Bij vakbekwame verwerking wordt voeghardheidsklasse VH25 en VH35 probleemloos bereikt.

Voegmortel met uitbloeiblokker is uitslagarm

Bruil heeft een speciale voegmortel ontwikkeld. Deze mortel wordt standaard met uitbloeiblokker (UB) geleverd. Hierdoor vermindert de kans op witte uitslag aanzienlijk.

Verwerking voegmortel 

Download hieronder ons productinformatieblad voor de juiste uitleg over de verwerking. Wij hebben verschillende hardheidsklasses in ons assortiment en daarin verschilt de verwerking. 

Vraag direct advies >

Bruil Kleurenwaaier. Bekijk alle beschikbare mortelkleuren van voegmortel.

Voegmortel in alle kleuren

Om een keuze te kunnen maken kunt u gebruik maken van de kleurenwaaier. Bruil biedt u ook de mogelijkheid om kleuren op maat te produceren. Om uw keuze te kunnen bepalen, kunt u kosteloos een monster van de betreffende mortelkleur te ontvangen. Wilt u de meest gangbare kleuren online bekijken? Dat is geen probleem, klik snel hieronder. 

Bekijk de digitale kleurenwaaier

Morteladvies voegmortel 

Bruil biedt de beste mortelkwaliteit en daarom geven we u graag een advies. Elke omstandigheid vraagt een andere verwerking. Ook het type steen dat u wilt gebruiken heeft gevolgen voor uw type mortel. Vraag direct een advies voor uw project aan via onderstaand formulier.

Veelgestelde vragen

Welke mortel pas ik in welke situatie toe?

Het soort mortel dat je moet toepassen bepaal je op basis van uiteenlopende factoren: type steen, soort mortel, periode van verwerking, en meer. Het is niet mogelijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. Voor op maat gemaakte uitleg, kunt u contact opnemen met onze afdeling Adviezen, via het contactformulier.

Lees verder

Hoeveel mortel moet ik bestellen?

De hoeveelheid mortel die je moet bestellen bepaal je op basis van de soort mortel. Bij gewone metselmortel verbruik je ongeveer 1.000 kilogram mortel per 1.200 stenen. Pas je doorstrijkmortel toe, reken dan op zo’n 1000 stenen per 1000 kilogram mortel. Lees hier meer over hoeveel je nodig hebt bij doorstrijkmortel, dunbedmortel, metselmortel en voegmortel.

Lees verder

Wat is witte uitslag?

Witte uitslag is een kalkuitbloei dat ontstaat in het metselwerk of in de steen onder bepaalde klimatologische omstandigheden. Er zijn 3 soorten uitbloei (1) witte uitslag door sulfaten, (2) uitslag door kalk en (3) late uitbloei - vergrauwing. Lees meer over het ontstaan en voorkomen van uitbloei in metselwerk.

Lees verder

In welke verpakkingseenheden worden mortels geleverd?

Mortels van Bruil worden aangeleverd in de volgende verpakkingseenheden: Zakgoed > Inhoud: 40 x 25 kg Bigbags > Inhoud: 1.000/1.500 kg Mini-silo > Inhoud: 1.000/1.500 kg KMS silo > Inhoud: 7.000 kg Bulk silo > Inhoud: 22.000 kg

Lees verder

Tot welke temperatuur metselen, voegen en doorstrijken?

Je kan blijven metselen, voegen en doorstrijken tot een minimum temperatuur van 5 °C. We raden het af om bij temperaturen onder de 5 °C door te gaan met deze werkzaamheden, omdat temperaturen < 5 °C de verharding van de mortel ernstig kunnen vertragen.

Lees verder

Wanneer winterkwaliteit mortels door temperatuur vereist?

Je moet mortels met winterkwaliteit toepassen in de winterperiode: 1 november tot en met 31 maart. De standaard metselmortels moeten worden voorzien van sneller cement, die beter presteert bij lagere temperaturen. Eventueel kan bij aanvraag een versneller aan de mortel worden toegevoegd. Bekijk meer over de verschillende richtlijnen per temperatuur.

Lees verder

Wilt u direct een morteladvies aanvragen?

PDF met steenspecificaties

Selecteer bestand

PDF met steenspecificaties

Selecteer bestand

Producteigenschappen

Bruil voegmortel: VM6035PM
Maak kennis met onze nieuwste, polymeer gemodificeerde, voegmortel. Deze voegmortel is speciaal ontwikkeld voor het voegen van steenstrips - bij toepassing van prefab gevelelementen - waar de standaard voegmortel niet voldoet. Door de extra hechting kan er zonder problemen dunner gevoegd worden. Deze voegmortel is geschikt voor cempanel platen en voor harde, niet-absorberende stenen zoals strengpers en gehydrofobeerde stenen.

Leveringsmogelijkheden

KMS Silo

Inhoud: 7.000 kg

Bulk Silo

Inhoud: 22.000 kg

Big Bag

Inhoud: 1.000/ 1.500 kg

Mini Silo

Inhoud: 2.000 kg

Zakgoed

Inhoud: 48 x 25 kg

Downloads

14 downloads bijgevoegd

Er zijn 14 downloads die bij dit product horen.

Bruil Mortels brochure

Download

Bruil Mortels

Brochures

Bulksilo Handleiding

Download

Bulksilo Handleiding

Brochures

Voegmortel VM6025

Download

Voegmortel MSDS VM6025

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Voegmortel PI- blad VM6025

PI-blad

Download

Voegmortel Prestatieverklaring VM6025

Prestatieverklaring

Voegmortel VM6035

Download

Voegmortel MSDS VM6035

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Voegmortel PI-blad Bruil VM6035

PI-blad

Download

Voegmortel Prestatieverklaring VM6035

Prestatieverklaring

Voegmortel VM6035PM

Download

Voegmortel MSDS VM6035PM

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Voegmortel PI-blad VM6035PM

PI-blad

Download

Voegmortel Prestatieverklaring VM6035PM

Prestatieverklaring

Voegmortel VM6045

Download

Voegmortel MSDS VM6045

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Voegmortel PI-blad VM6045

PI-blad

Download

Voegmortel Prestatieverklaring VM6045

Prestatieverklaring

Verbruikstabel

Verbruikstabel

Formaat Voegdikte Stenen /m2 Verbruik /m2
 
Waalformaat 210x100x50 mm 12 mm ca. 73 stuks ca. 8 kg
Dikformaat 210x100x65 mm 12 mm ca. 59 stuks ca. 7 kg
Vechtformaat 210x100x40 mm 12 mm ca. 87 stuks ca. 9 kg
Hilversumsformaat 225x105x42 mm 12 mm ca. 78 stuks ca. 5 kg

Aan de bovenstaande verbruikstabel kunnen geen rechten worden ontleend. 

Bovenstaande verbruikstabel is een richtlijn ter indicatie. Daadwerkelijk verbruik is afhankelijk van steentype en werkwijze van de metselaar. Hierbij dient rekening te worden gehouden met verlies door valspecie. Daarnaast geldt dat stenen met een ‘frog’ of perforatie bij traditioneel metselen 30 % extra mortel nodig hebben. Bij dunbedmetselen is het verbruik circa 30 tot 35 % lager. Bij doorstrijken is het verbruik circa 20% hoger dan bij traditioneel metselen.


Bruil Voegmortel in silo

Unieke Bruil silo-service

Onze silo-service is eenvoudig en gemakkelijk aan te passen aan elke bouwsituatie. Is er beperkte ruimte op de bouwplaats? Geen plek voor een bulksilo of heeft u een beperkte hoeveelheid mortel per dag nodig? Dan kan een mini-silo een goede optie zijn. We beschikken over een breed aanbod van verschillende silo’s en andere systemen, waardoor we voor vrijwel iedere project een passende oplossing kunnen bieden. We denken hierin graag met u mee. U bent met onze silo-service verzekerd van de best mogelijke verwerkingsapparatuur. Dat heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Gemiddeld 30% hogere dagproductie
  • Zo min mogelijk afval op de bouwplaats
  • Efficiënte logistiek op en rond de bouwplaats, minder kraanbewegingen in uw montageproces
Lees hier hoe u efficiënter en schoner werkt

Contactpersonen Droge mortel

Binnendienst droge mortels, Binnendienst

088-8118770 betonenmix@bruil.nl

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

(088) - 8118 770

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00


Bellen met verkoop: 088-8118770

Ga naar alle projectgroepen

Bekijk meer projecten: