Uitbreiding Bruil Beton & Mix

Bruil staat sinds jaar en dag synoniem voor transportbeton en droge mortels. De productielocatie in Ede van Bruil en Coba was ondanks de recente (2008) uitbreiding te klein geworden voor de groeiende activiteiten van Bruil. Op de zichtlocatie langs de A30 zijn de silo’s van Bruil te bewonderen. Inmiddels is gestart met de uitbreiding van 5.500 m² bedrijfshal. Het bestaande kantoor wordt vergroot en opnieuw ingedeeld, wat leidt tot een totaal nieuwe gevelinvulling en een nieuwe entree.

Duurzaamheid:

Om de ambitie van duurzaamheid gestalte te geven heeft Bruil het idee opgevat om bestaande raatliggers en houten liggers uit de oude werkplaats in Ede te hergebruiken. Deze liggers zijn met hun hoogte en lengte het vertrekpunt geweest voor het ontwerp van het nieuwe magazijn. Ook in de mortels wordt er gebruik gemaakt van duurzame mengsels d.m.v. het toepassen van betongranulaat waarbij er ook het cementgehalte in het mengsel verlaagd is. In de installaties zal er o.a. worden gewerkt met PV-cellen, infrarood verwarming en wordt er gebruik gemaakt van een warmtewisselaar op de compressor om de restwarmte duurzaam in te zetten.

BIM:

Begin 2015 is er gestart met de uitvoering van de bouw, om een optimaal resultaat te behalen wordt het gehele project in samenwerking met de bouwpartners uitgevoerd in BIM. Hiervoor zijn de raatliggers uit de oude werkplaats aan de Zandlaan digitaal ingemeten en ingeladen in het model. Door een goed model verloopt het proces soepeler en kan de hal in september 2015 al in gebruik genomen worden.