Bruil zandcementmortel is een fabrieksmatig vervaardigde cementgebonden droge mortel. Het is de laatste ondergrond voor uw vloerbekleding, bijvoorbeeld laminaat, tegels of tapijt er overheen komt.  De zandcementmortel komt direct na de ruwbouwfase of renovatie over de ondergrond, denk hierbij aan een kanaalplaatvloer of betonvloer. Dit is een afwerkingslaag. Deze mortel wordt aardevochtig verwerkt.

Meer producten bekijken?

NIEUW > Lichtgewicht Zandcement 

Vanaf nu hebben wij een lichtgewicht variant voor zandcement beschikbaar. 60% lichter in verwerking dan traditioneel zandcement mét dezelfde opbrengst. Beschikbaar in silo en zakgoed. Met onze Lichtgewicht Zandcement wordt het tillen, aanmaken, smeren en verwerken van een dekvloer een stuk lichter! Stop met roofbouw op je lichaam en ga voor Lichtgewicht Zandcement.

De voordelen op een rijtje:

 • 60% lichter dan een traditionele dekvloer
 • Met 10kg dezelfde opbrengst als 25kg traditioneel
 • Zeer licht en goed verwerkbaar
 • Ook voor tegels direct in de specie
 • Bestaat uit 60% gerecycled materiaal
 • 100% recyclebaar
Lees hier meer

Waar kunt u onze zandcementmortel precies toepassen?

Onze mortel is geschikt voor het op traditionele wijze aanbrengen van normaal te belasten dekvloeren in woning- en utiliteitsbouw. Met onze silo-service is het voor u een voordeel om onze zandcementmortel toe te passen. De verwerkingstijd is 2 uur. In de zandcementmortel is vloerverwarming toepasbaar, de dikte van de cementdekvloer boven de leidingen moet minimaal 25 mm bedragen. De mortel is voor renovatie en nieuwbouw mogelijk. Het is mogelijk om een afschot te maken met dit product. 

Meer informatie opvragen? >

Kwaliteit van onze Zandcementmortel 

Bruil levert zandcementmortel. Wij kunnen verschillende sterkteklasses leveren. Als u afwijkt van het huidige product, dan raden wij aan om een morteladvies aan te vragen. Wij kunnen namelijk op aanvraag verschillende zandcementmortels leveren. Denk hierbij aan hogere sterkteklasse. Bruil zandcementmortel is conform NEN-EN 13813.

 • CT-C12-F2
 • CT-C16-F3
 • CT-C20-F4
 • CT-C30-F5
 • CT-C40 F6
Meer informatie opvragen? 

Morteladvies opvragen? 

Ieder project brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Wij geven u daarom graag inzicht in de verschillen, toepassingen en mogelijkheden van onze zandcementmortel.  Onze technisch adviseurs geven u graag productadvies. Onze technisch adviseurs geven u graag naast het productadvies ook een verwerkingsadvies dat past bij uw specifieke project en bouwplaatsproces. Tot slot kunnen ze u voorzien van een offerte met daarin de actuele zandcementmortel prijs.

Direct advies

Producteigenschappen

-

Leveringsmogelijkheden

Mini Silo

Inhoud: 1.000/1.500 kg

KMS Silo

Inhoud: 7.000 kg

Bulk Silo

Inhoud: 22.000 kg

Big Bag

Inhoud: 1.000/ 1.500 kg

Zakgoed

Inhoud: 48 x 25 kg

Downloads

5 downloads bijgevoegd

Er zijn 5 downloads die bij dit product horen.

Bulksilo Handleiding

Download

Bulksilo Handleiding

Brochures

Zandcementmortel ZC2004

Download

Zandcementmortel MSDS ZC2004

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Zandcementmortel PI-blad Bruil ZC2004

PI-blad

Download

Zandcementmortel PI-blad Bruil ZC2004VV

PI-blad

Download

Zandcementmortel Prestatieverklaring ZC2004

Prestatieverklaring


Contactpersonen Droge mortel

Binnendienst droge mortels, Binnendienst

088-8118770 betonenmix@bruil.nl

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

(088) - 8118 770

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00


Bellen met verkoop: 088-8118770

Unieke Bruil silo-service

Onze silo-service is eenvoudig en gemakkelijk aan te passen aan elke bouwsituatie. Is er beperkte ruimte op de bouwplaats? Geen plek voor een bulksilo of heeft u een beperkte hoeveelheid mortel per dag nodig? Dan kan een mini-silo een goede optie zijn. We beschikken over een breed aanbod van verschillende silo’s en andere systemen, waardoor we voor vrijwel iedere project een passende oplossing kunnen bieden. We denken hierin graag met u mee. U bent met onze silo-service verzekerd van de best mogelijke verwerkingsapparatuur. Dat heeft een aantal voordelen, namelijk:

 • Gemiddeld 30% hogere dagproductie
 • Zo min mogelijk afval op de bouwplaats
 • Efficiënte logistiek op en rond de bouwplaats, minder kraanbewegingen in uw montageproces
Meer over silo-service