Tillen, aanmaken, smeren, het verwerken van een traditionele zandcementvloer is zwaar werk. Het kan leiden tot rug-, nek-, schouderklachten en versleten knieën. Dat is vanaf nu onnodig. Bruil lichtgewicht zandcementvloer is tot wel 60% lichter in gebruik vergelijkbaar met een traditionele zandcementvloer. Ook leverbaar met Bruil silo-service.

Bruil Lichtgewicht Zandcementmortel is geschikt voor het binnenshuis aanbrengen van dekvloeren op betonnen, cementgebonden, steenachtige ondergronden van 30 tot 80mm.  Daarbij kan de tegel direct in de specie worden geklopt.

Vraag hier een monster aan

Toepassingsgebied 

Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel is zeer licht van gewicht en daardoor ideaal voor renovatietoepassing. Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel is bedoeld voor het binnenshuis aanbrengen van dekvloeren op betonnen, cementgebonden en steenachtige ondergronden in laagdiktes van 30 tot 80 mm. Ook ideaal voor toepassing op zwaluwstaartplaten. 

Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel dient altijd afgewerkt te worden met een vorm van vloerbekleding zoals keramische tegels, natuursteen, tapijt, pvc of parket. Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel dient altijd hechtend toegepast te worden. Het tegelwerk kan direct in de verse vloerspecie geklopt worden.   

In de lichtgewicht dekvloer is vloerverwarming toepasbaar, de dikte van de cementdekvloer boven de leidingen moet minimaal 25 mm bedragen.

Direct advies vragen

Kwaliteit Lichtgewicht Zandcement

Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel voldoet aan sterkteklasse CT-C12-F2 volgens EN13813.

Gewichtsbesparing LZC

Onze lichtgewicht dekvloermortel is leverbaar in 10 kg zakken. Dit is een stuk lichter dan de traditionele zandcement van 25kg zakken en heeft dezelfde opbrengst. Uit een zak van 10 kg haalt u ca. 12 liter lichtgewicht zandcementspecie. Zo kunt u sneller en makkelijker doorwerken. 

Bruil Lichtgewicht Zandcement monster aanvragen

Lichtgewicht dekvloer vanuit Bruil silo-service 

De Bruil lichtgewicht zandcement is ook leverbaar in silo-service. Onze silo-service is eenvoudig en gemakkelijk aan te passen aan elke bouwsituatie. U bent met onze silo-service verzekerd van de best mogelijke verwerkingsapparatuur. Dat heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Gemiddeld 30% hogere dagproductie
  • Zo min mogelijk afval op de bouwplaats
  • Efficiënte logistiek op en rond de bouwplaats, minder kraanbewegingen in uw montageproces
Meer over silo-service

Producteigenschappen

  • Zeer licht en goed verwerkbaar
  • Ook voor tegels direct in de specie
  • Met 10kg dezelfde opbrengst als 25kg traditioneel
  • Bestaat uit 60% gerecycled materiaal
  • 60% lichter dan een traditionele dekvloer
  • 100% recyclebaar

Leveringsmogelijkheden

Zakgoed

Inhoud: 48 x 10 kg

Bulk silo

10.000kg

Downloads

3 downloads bijgevoegd

Er zijn 3 downloads die bij dit product horen.

Lichtgewicht Zandcement LZC

Download

Lichtgewicht Zandcement PIB LZC

PI-blad

Download

Lichtgewicht Zandcement Veiligheidsblad LZ1204

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Prestatieverklaring Lichtgewicht zandcement

Prestatieverklaring


Advies aanvragen of een sample aanvragen? 

Ieder project brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Wij geven u daarom graag inzicht in de verschillen, toepassingen en mogelijkheden van onze mortels. Onze technisch adviseurs geven u graag productadvies. Daarnaast geven ze u graag naast het productadvies ook een verwerkingsadvies dat past bij uw specifieke project en bouwplaatsproces. Tot slot kunnen ze u voorzien van een offerte met daarin de actuele lichtgewicht dekvloermortel prijs. 

Direct advies

Contactpersonen Droge mortel

Binnendienst droge mortels, Binnendienst

088-8118770 betonenmix@bruil.nl

* op werkdagen tussen 07:00 - 17:00