Tillen, aanmaken, smeren, het verwerken van een traditionele zandcementvloer is zwaar werk. Het kan leiden tot rug-, nek-, schouderklachten en versleten knieën. Dat is vanaf nu onnodig. Bruil lichtgewicht zandcementvloer is tot wel 60% lichter in gebruik vergelijkbaar met een traditionele zandcementvloer. Ook leverbaar met Bruil silo-service.

Bruil Lichtgewicht Zandcementmortel is geschikt voor het binnenshuis aanbrengen van dekvloeren op betonnen, cementgebonden, steenachtige ondergronden van 30 tot 80mm.  Daarbij kan de tegel direct in de specie worden geklopt.

Vraag hier een monster aan

Of neem eerst contact op voor meer informatie

Toepassingsgebied 

Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel is zeer licht van gewicht en daardoor ideaal voor renovatietoepassing. Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel is bedoeld voor het binnenshuis aanbrengen van dekvloeren op betonnen, cementgebonden en steenachtige ondergronden in laagdiktes van 30 tot 80 mm. Ook ideaal voor toepassing op zwaluwstaartplaten. 

Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel dient altijd afgewerkt te worden met een vorm van vloerbekleding zoals keramische tegels, natuursteen, tapijt, pvc of parket. Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel dient altijd hechtend toegepast te worden. Het tegelwerk kan direct in de verse vloerspecie geklopt worden.   

In de lichtgewicht dekvloer is vloerverwarming toepasbaar, de dikte van de cementdekvloer boven de leidingen moet minimaal 25 mm bedragen.

Direct advies vragen

Kwaliteit Lichtgewicht Zandcement

Bruil Lichtgewicht Dekvloermortel voldoet aan sterkteklasse CT-C12-F2 volgens EN13813.

Gewichtsbesparing LZC

Onze lichtgewicht dekvloermortel is leverbaar in 10 kg zakken. Dit is een stuk lichter dan de traditionele zandcement van 25kg zakken en heeft dezelfde opbrengst. Uit een zak van 10 kg haalt u ca. 12 liter lichtgewicht zandcementspecie. Zo kunt u sneller en makkelijker doorwerken. 

Monster aanvragen - Bruil Vloeren Assortiment ↓

Lichtgewicht dekvloer vanuit Bruil silo-service 

De Bruil lichtgewicht zandcement is ook leverbaar in silo-service. Onze silo-service is eenvoudig en gemakkelijk aan te passen aan elke bouwsituatie. U bent met onze silo-service verzekerd van de best mogelijke verwerkingsapparatuur. Dat heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Gemiddeld 30% hogere dagproductie
  • Zo min mogelijk afval op de bouwplaats
  • Efficiënte logistiek op en rond de bouwplaats, minder kraanbewegingen in uw montageproces
Meer over silo-service

Producteigenschappen

  • Zeer licht en goed verwerkbaar
  • Ook voor tegels direct in de specie
  • Met 10kg dezelfde opbrengst als 25kg traditioneel
  • Bestaat uit 60% gerecycled materiaal
  • 60% lichter dan een traditionele dekvloer
  • 100% recyclebaar

Leveringsmogelijkheden

Zakgoed

Inhoud: 48 x 10 kg

Bulk silo

10.000kg

Downloads

3 downloads bijgevoegd

Er zijn 3 downloads die bij dit product horen.

Lichtgewicht Zandcement LZC

Download

Lichtgewicht Zandcement PIB LZC

PI-blad

Download

Lichtgewicht Zandcement Veiligheidsblad LZ1204

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Prestatieverklaring Lichtgewicht zandcement

Prestatieverklaring


Verkooppunten

Veelgestelde vragen

Kan een lichte zandcement dekvloer met vloerverwarming?

Ja, een lichtgewicht zandcement dekvloer is uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De minimale dekking op de leidingen van de vloerverwarming is 25 mm. Dit is om te zorgen voor voldoende sterkte en goede verdeling van de warmte.

Lees verder

Wat is de droogtijd van een lichtgewicht zandcement dekvloer?

De droogtijd van een lichtgewicht zandcement dekvloer is afhankelijk van omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Vuistregel is een centimeter per week.

Lees verder

Wat kost een lichtgewicht zandcement dekvloer?

De kosten voor een lichtgewicht zandcement dekvloer verschillen per situatie en toepassing. Onze adviseurs kunnen voor jouw project een maatwerkofferte opmaken.

Lees verder

Hoe moet je een lichtgewicht zandcement dekvloer afwerken?

Het afwerken van een zandcement dekvloer gaat als volgt: de mortel wordt met een rei vlakgemaakt en met een spaan gladgemaakt. Vervolgens kunnen tegels direct in de specie geklopt worden met een daarvoor geschikt cementpapje of kan er egalisatiemortel gebruikt worden om de vloer verder af te werken (bijv. voor pvc/vloerbedekking of een coating).

Lees verder

Wat is een lichtgewicht zandcement dekvloer?

Een lichtgewicht zandcement dekvloer is een vloer die wordt aangebracht op een constructieve (ruwe) vloer, om deze glad af te werken. De dekvloer wordt aangebracht door lichtgewicht zandcementmortel op de constructieve vloer te smeren.

Lees verder

Advies of een sample aanvragen? 

Ieder project brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Wij geven u daarom graag inzicht in de verschillen, toepassingen en mogelijkheden van onze mortels. Onze technisch adviseurs geven u graag productadvies. Daarnaast geven ze u graag naast het productadvies ook een verwerkingsadvies dat past bij uw specifieke project en bouwplaatsproces. Tot slot kunnen ze u voorzien van een offerte met daarin de actuele lichtgewicht dekvloermortel prijs. 

Direct advies

Contactpersonen Droge mortel - LZC

Binnendienst droge mortels, Binnendienst

088-8118770 betonenmix@bruil.nl

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

(088) - 8118 770

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00


Bellen met verkoop: 088-8118770

Ga naar alle productgroepen

Bekijk meer producten: