Terug naar overzicht

Onderzoek naar ingestorte silo in Geertruidenberg

Geplaatst op door Marketing en communicatie

GEERTRUIDENBERG - Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de ingestorte silo bij Bruil in Geertruidenberg. Het onderzoek wordt uitgevoerd door meerdere constructeurs. Ze bekijken onder meer foto's, constructietekeningen en bestuderen op locatie diverse onderdelen. 

 Bron: BN DeStem
Foto: 
ANP ARIE KIEVIT © ANP

,,Het onafhankelijke onderzoek is een eis van de verzekeraar, maar ook een wens van onszelf. We willen de schijn van belangenverstrengeling voorkomen”, zegt Oscar Dekkers, directeur van het betonbedrijf. ,,De schade loopt in de miljoenen. En dan gaat het niet om 2 miljoen euro. De vraag is wie de rekening moet betalen?”

Nieuwe betoncentrale
Vorige week zakte een silo met zand en grint in bij het betonbedrijf, dat meerdere grote vestigingen heeft in Nederland. De silo was enkele weken geleden geplaatst en slechts enkele dagen in gebruik. Bij Bruil werd gewerkt aan een nieuwe betoncentrale. Behalve Bruil zijn twee andere bedrijven betrokken bij het incident: Rotonde, gespecialiseerd in betonmortelcentrales, en silo-producent Siemerink uit Geertruidenberg. Dekkers: ,,Wij hebben Rotonde aansprakelijk gesteld en zij op hun beurt Siemerink. Zo gaat dat in het verzekeringsrecht.”

Meer lezen over de situatie in Geertruidenberg? Klik dan op deze link. 

Voor klanten
Wij verwachten binnen enkele weken u concreet te kunnen aangeven, wanneer wij wellicht (met een mobiele betoncentrale) onze productie weer voorzichtig kunnen opstarten. Heeft u vragen neem dan contact met ons op of met uw vaste contactpersoon.