BIM

BIM (Bouw Informatie Model) is sterk in opkomst. Sinds twee jaar wordt er bij Bruil gewerkt met BIM.

De tekeningen én alle informatie van een project worden daarbij in een 3D bouwmodel opgeslagen, beheerd en gebruikt. Binnen Bruil ontwikkelen we volledige BIM-projecten. Daarnaast coördineren we als bouwpartner ook de compleet door Bruil geleverde en gemonteerde prefab casco's. We schuiven aan bij de opdrachtgever en ontzorgen de klant door de interne coördinatie van een casco op ons te nemen.

Het 3D-model

Hoe ziet zo'n 3D model er nou eigenlijk uit? Elk BIM-model is opgebouwd uit verschillende aspectmodellen, al die modellen samen vormen één geheel. Zo krijgen alle betrokken partijen aan het bouwproject afzonderlijk een duidelijk overzicht met alle informatie die je moet weten tot aan de kleinste details aan toe. Denk aan het soort materiaal, de behandeling ervan, het gewicht, het merk, de oppervlakte e.d. Vooraf is het gebouw al digitaal gebouwd en alle partijen werken met dezelfde informatie.

Verminderen van Faalkosten

Het terugdringen van de faalkosten is een hot item in de bouwwereld. Je kan de faalkosten met BIM reduceren doordat alle knelpunten al vooraf in kaart worden gebracht. Je lost ze van te voren op en komt obstakels niet pas op de bouwplaats tegen. Er kan sneller gebouwd worden en er wordt nauwkeuriger en efficiënter gewerkt. dit heeft één op één gevolgen voor de faalkosten.

Heeft u ook het artikel in ons Bruil magazine gelezen over BIM? Dan vindt u hier het filmpje van de 3D animatie van de HFB- groep uit Rotterdam.  Uiteraard kunt u altijd het Bruil magazine bij ons opvragen via Direct contact, onderaan deze pagina.