Prefab montage

Montagemortels zijn slechts een klein onderdeel van uw bouwproject. Maar uw project staat of valt met de kwaliteit en verwerking van deze mortels. Bij prefab montage gaat het vaak om de doorlooptijd van uw prefab betonconstructie en –elementen. Hoeveel elementen kunt u wegzetten op een dag? Kortom, een effectieve werkwijze voor uw stelploeg is essentieel. Een goed verwerkbare montagemortel versnelt bovendien de bouwtijd van uw prefab montage. Onze adviseurs denken hierover graag met u mee. Wij bieden voor elk project –van prefab betonconstructie tot staalbouw en hallenbouw - een passende oplossing. Bruil onderscheidt zich namelijk met een unieke silo-service, waarmee u op een zo efficiënt mogelijke manier de verschillende montagemortels kunt verwerken.

Welke montagemortels bieden wij?

Handige silo-service bij prefab montage

Op het gebied van kwaliteit en snelheid is nog veel winst te boeken. We doen dat met een doordacht machinepark en een optimale logistiek. Dit bespaart u niet alleen afval en stof, maar ook veel tijd en arbeidskracht. Voor ieder type montagemortel is een variatie aan mogelijkheden. Ontdek de mogelijkheden en neem contact op met onze adviseur. Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden van onze silo-service bij prefab montage in onder meer de staalbouw en hallenbouw.

Veelgestelde vragen:

Welke mortel kan ik waarvoor gebruiken?

Bekijk selectietabel

Hoeveel kuub is 1 ton droge montagemortel?

1 ton droge mortel levert met water aangemaakt circa ½ kuub mortel op. Dit is circa 500 liter mortel.

Hoeveel liter levert een zak van 25 kg montagemortel op?

Een zak van 25 kg montagemortel levert met water aangemaakt ongeveer 12,5 liter mortel op.

Wat is het verschil tussen een stelmortel en een ondersabelingsmortel?

Met een stelmortel brengt u vooraf een mortelbed aan op de ondergrond. Daarna kunt u het prefab stellen in de mortel. Bij ondersabelen van prefab brengt u de mortel pas aan, nadat het prefab is gesteld op de stelblokken op ondergrond.

Kan ik met ondersabelingsmortel ook prefab stellen?

Nee, een ondersabelingsmortel maakt u aardvochtig aan. De mortel brengt u pas aan, na het stellen van de prefab. Dit noemen we ook wel onderkauwen van prefab.

Wat kan ik doen met gietmortel?

Gietmortel wordt gebruikt om gains mee aan te vullen, kolommen of stalen constructies te ondergieten Dit komt voor bij betonnen prefab kolommen of bij prefab wanden. Daarnaast kunt u er ook kraanbanen en machinefundaties mee ondergieten.

Wat is een thixomortel?

Met een thixomortel kunt u de ruimte tussen twee prefab elementen opvullen. Dit kan zowel bij horizontale als bij verticale naden. Thixomortel wordt vaak gebruikt bij liftkernen.

Kunnen alle montagemortels ook worden verwerkt met de Bruil silo-service?

Nee, alleen de stel- en ondersabelingsmortel kunnen we aanbieden in een silo. Met één druk op de knop heeft u kant-en-klare mortel in uw kruiwagen.

Kan ik gietmortel ook krijgen in een mini-silo?

Ja, dit is echter een mini-silo met schuine worm. Deze doseert de betonmolen met ongeveer 25 kg per keer. Zo werkt u stofarm en afvalvrij!