Vormvrijheid betaalbaar maken.

Met onze printer voor 3D geprint beton, bieden wij de architect een heel nieuw scala aan ontwerpmogelijkheden aan. Zowel in vorm, kleur als structuur. Wij hebben deze printer speciaal ontwikkeld voor architectonisch beton en dit vormt dan ook een uitstekende aanvulling op onze producten zoals prefab beton, betonmortel en mortels voor de gevel. 

 

Meer projecten bekijken?

Hoge esthetische waarde

3D beton printen wordt nu vooral geassocieerd met de grijze casco's, zoals die bijvoorbeeld in China gemaakt worden. Wij willen de architecten laten zien, hoe 3D printen de vormentaal van gebouwen kan veranderen. Uiteindelijk kunnen er parametrisch gevormde gevels met een hoge esthetische waarde geprint worden. Daarom printen wij in een zeer hoge resolutie en ontwikkelen onze printmortels direct in wit of in kleur. Hiermee kunnen we in één productiegang ook een kleurverloop realiseren. Ook zijn we niet gebonden aan een laagopbouw in het horizontale vlak. De lagen kunnen golvende bewegingen maken, zodat nieuwe structuren ontstaan.

Meer over Lab 25

De architect aan zet

Met deze ontwikkelingen staat de architectuur aan de vooravond van een enorme verandering. Waar de invloed van de architect de afgelopen decennia steeds kleiner geworden is, maakt het 3D printen het weer mogelijk om onderscheidende ontwerpen te maken die ook betaalbaar gerealiseerd kunnen worden. Bruil neemt graag een innovatieve rol in deze processen in. 

Bruil heeft software laten ontwikkelen, waarmee het 3D model van de architect eenvoudig omgezet kan worden naar printpaden. Hiermee wordt binnen enkele  minuten het printproces en het eindresultaat gesimuleerd, waarna het printen direct gestart kan worden. Het is nu een uitgelezen tijd voor architecten om te experimenteren met de vormvrijheid die deze nieuwe techniek te bieden heeft.

K50K70K100

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Theo Voogd

 

Theo Voogd, Markt en Innovatie manager

0610268004 t.voogd@bruil.nl

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00


Ga naar alle productgroepen

Bekijk meer producten: