Deze mortel is geschikt voor het storten van vloeren onder afschot, dunne lichtgewicht staalplaatbetonvloeren en diverse andere lichtgewicht betonconstructies binnen het toepassingsgebied van genoemde milieuklassen.

Lichtgewichtbeton is perfect geschikt voor het op lichte wijze construeren van gewapende en ongewapende betonconstructies en wordt voornamelijk toegepast in de renovatie. Hout- en draagconstructies worden hierdoor minder belast.

Bekijk ook onze betonmortel (zakgoed)

Alles over het toepassingsgebied van lichtgewichtbeton 

Dankzij het aanbrengen van een lichtgewicht betonvloer kunt u een zwaluwstaartplaatvloer nóg lichter uitvoeren. Daarnaast is dit een makkelijke en relatief goedkope manier om dit te doen. Met behulp van deze betonvloer wordt de draagconstructie niet alleen mínder belast, maar kan deze ook nog eens zwáárder belast worden.

  • Ondanks het lichtgewicht heeft deze mortel wel dezelfde opbrengst als de traditionele betonmortel. De sterkteklasse blijft gelijk aan de traditionele betonmortel. 
Direct deskundig advies

Gewichtsbesparing

Ongeveer 600 kilogram gewichtsbesparing per kubieke meter verharde beton (25 - 30%). Deze lichtgewichtbeton heeft dezelfde sterkteklasse als traditioneel beton. De sterkteklasse van lichtgewichtbeton voldoet aan LC 25/28. De korrelgrote van onze lichtgewichtbeton is max. 4 mm.

Meer informatie aanvragen?

Direct advies bij het gebruik van lichtgewichtbeton 

Ieder project brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Wij geven u daarom graag inzicht in de verschillen, toepassingen en mogelijkheden van onze producten. Heeft u vragen over lichtgewichtbeton? U kunt altijd bij ons terecht en wij zullen u een morteladvies op maat leveren. Zo heeft u altijd het juiste product voor het juiste project. Daarbij kunnen wij ook de juiste service verlenen aan de hand van uw wensen. Onze technisch adviseurs geven u graag naast het productadvies ook een verwerkingsadvies dat past bij uw specifieke project en bouwplaatsproces. 

Direct advies

Producteigenschappen

  • Arbeidsvriendelijker ( het zakgoed is makkelijker te verplaatsen)
  • Zeer geschikt voor op lichte constructies en renovatieprojecten
  • 18 kg droge LB 2804 mortel geeft evenveel specie als 25 kg traditionele droge betonmortel
  • Ca. 600 kg. gewichtsbesparing per kubieke meter verharde beton (25 - 30%)

 

Leveringsmogelijkheden

Zakgoed

Inhoud: 48 x 18 kg

Downloads

2 downloads bijgevoegd

Er zijn 2 downloads die bij dit product horen.

Lichtgewichtbeton LB2804

Download

Lichtgewicht beton MSDS LB2804

MSDS (veiligheidsbladen)

Download

Lichtgewicht beton PI-blad LB2804

PI-blad


Contactpersonen Droge mortel

Binnendienst droge mortels, Binnendienst

088-8118770 betonenmix@bruil.nl

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00

(088) - 8118 770

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00


Bellen met verkoop: 088-8118770

Ga naar alle productgroepen

Bekijk meer producten: