FAQ - Veelgestelde vragen Zandcement

Bent u nieuwsgierig naar inhoudelijke vragen over Bruil zandcement? Lees hier alle FAQ’s (veelgestelde vragen). We geven antwoord op vragen over de verwerking, toepassing, droogtijd en meer. 

Productinformatie over onze zandcement vindt u hier

Wat is een zandcement dekvloer?
Een zandcement dekvloer is een vloer die wordt aangebracht op een constructieve (ruwe) vloer, om deze glad af te werken. De dekvloer wordt aangebracht door zandcementmortel op de constructieve vloer te smeren.

Hoe is zandcement te verkrijgen?
Zandcement wordt geleverd in zakgoed of in silo. Wij leveren een kant en klare mortel, waar alleen nog water aan toegevoegd hoeft te worden om het product gebruiksklaar te maken.

Hoe moet je een zandcement dekvloer afwerken?
Het afwerken van een zandcement dekvloer gaat als volgt: de mortel wordt met een rei vlakgemaakt en met een spaan gladgemaakt. Vervolgens kunnen tegels direct in de specie geklopt worden met een daarvoor geschikt cementpapje of kan er egalisatiemortel gebruikt worden om de vloer verder af te werken (bijv. voor pvc, vloerbedekking of een coating).

Is zandcement in silo te verkrijgen?
Jazeker, zandcement is in silo te verkrijgen. Neem contact op met onze adviseurs, dan zorgen zij ervoor dat uw aanvraag goed verwerkt wordt.

Wat is de droogtijd van een zandcement dekvloer?
De droogtijd van een zandcement dekvloer is afhankelijk van omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Vuistregel is een centimeter per week.

Wat is de toepassing van zandcement?
Zandcement wordt altijd aangebracht op een constructieve vloer en is bedoeld om de ruwe vloer af te werken. Het wordt vooral gebruikt voor binnentoepassingen. Een cementdekvloer kan niet direct op zand toegepast worden.

Is een zandcement dekvloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming?
Ja, een zandcement dekvloer is uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. De minimale dekking op de leidingen van de vloerverwarming is 25 mm. Dit is om te zorgen voor voldoende sterkte en goede verdeling van de warmte.

Wat kost een zandcement dekvloer?
De kosten voor een zandcement dekvloer verschillen per situatie en toepassing. Neem contact op met onze adviseurs voor een offerte aanvraag.

Wat is het soortelijk gewicht per m3 van zandcement?
Zandcement heeft een soortelijk gewicht van 2150 kg/m3. 

Hoe kun je een cementdekvloer herstellen?
Zandcement is geschikt om een cementdekvloer te herstellen. Het is hierbij noodzakelijk om de ondergrond goed aan te branden. De werkwijze is als volgt: Mortel goed bevochtigen, bestaande cementdekvloer aanbranden en vervolgens het gat dichtsmeren. Let op: minimale laagdikte van 30 mm aanhouden.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.