Terug naar overzicht

‘s Werelds grootste 3D print project laat nog even op zich wachten

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

‘s Werelds grootste 3D print project laat nog even op zich wachten.

Bruil heeft voor het project H. Baskeweg in Den Helder van opdrachtgever Helder Vastgoed  uitstel gekregen voor de levering van de 3D geprinte betonelementen. Er is afgelopen jaar hard gewerkt om de innovatieve printfabriek klaar te stomen voor ’s werelds grootste 3D print project. Ondanks dat er een ruime opstartperiode voorzien was, is er toch meer tijd nodig. 

De ruim 1.200 elementen, die voor het project in Den Helder geproduceerd worden, moeten stuk voor stuk een hoge esthetische kwaliteit bezitten. De prints worden niet nabewerkt. De combinatie van de afzonderlijke geprinte elementen bepalen de Gaudiaanse uitstraling van het gebouw.

Het volledig geautomatiseerde productieproces moet vlekkeloos verlopen om elke dag deze hoge kwaliteit in een constant volume te produceren. Het printen van individuele elementen gaat overigens prima. Er is veel progressie geboekt.

De bewoners blijven tijdens de upgrade in het gebouw wonen. Bruil kan het zich daarom niet veroorloven dat het fysieke bouwproces onverwachte stagnatie oploopt. 

‘We doorlopen nu met elkaar het proces dat hoort bij de vroege groeifase van een nieuwe technologie’, zegt Oscar Dekkers (Holdingdirecteur bij Bruil). ‘Het is algemeen bekend dat opschalen van een innovatie naar productiestandaarden vele malen moeilijker is dan de initiële ontwikkeling van de technologie zelf. We weten dat we door deze moeilijke fase heen moeten. Het duurt helaas langer dan wij verwacht hadden, Corona heeft daar uiteraard ook effect op gehad, maar wij zitten er dichtbij”. 

De verwachting is dat aannemingsbedrijf A. Tuin Den Helder in het vierde kwartaal de werkzaamheden kan gaan starten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim van Kleef (Marketing & communicatie)

Of kijk voor meer informatie op onze website: https://www.bruil.nl/prefab-printing