Terug naar overzicht

Lichtgewicht Zandcement: “Mensen zijn verrast als ze voelen hoe licht het is.”

Geplaatst op door Willem Koers - Commercieel adviseur

Lichtgewicht Zandcement: “Mensen zijn verrast als ze voelen hoe licht het is.”

Het werken met traditioneel zandcement is zwaar werk. Willem Koers, commercieel adviseur bij Bruil: “Als je constant met zakken van 25 kilo sjouwt, leidt dat tot rug-, nek-, schouderklachten en versleten knieën.” De oplossing: Lichtgewicht Zandcementmortel van Bruil. In zakken van 10 kilo, met dezelfde opbrengst als zandcementzakken van 25 kilo.

Willem Koers: “Lichtgewicht Zandcementmortel gebruik je voor het binnenshuis aanbrengen van dekvloeren op betonnen, cementgebonden, steenachtige ondergronden. Je kunt tegels direct in de specie kloppen en je kunt de mortel ook aanbrengen op zwaluwstaartplaten.”

Ook beschikbaar in silo-service

Lichtgewicht zandcement is niet alleen lichter, het is ook nog eens een stuk lichter te verwerken. Koers: “En voor grote hoeveelheden is het ook in silo-service beschikbaar. Ideaal voor grote projecten, want de mortel komt er kant-en-klaar uit. Bovendien scheelt zo’n silo je nogal wat werk, want het vermindert stof en afval op de bouwplaats.” Trouwens, in een dekvloer van lichtgewicht zandcement kun je ook vloerverwarming verwerken!

Een 100% recyclebaar product

En er is meer. Naast de gezondheidsaspecten is lichtgewicht zandcement ook nog eens 100% recyclebaar. Willem Koers: “Het bestaat van zichzelf al uit 60% gerecycled materiaal en het eindproduct is 100% recyclebaar.” Dat komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het sluit perfect aan bij onze missie: slimme bouwproducten maken met minder materiaal.

De voordelen op een rij

  • Zeer licht en goed verwerkbaar
  • Ook voor tegels direct in de specie
  • Met 10 kg dezelfde opbrengst als 25 kg traditioneel
  • Bestaat uit 60% gerecycled materiaal
  • 60% lichter dan een traditionele dekvloer
  • 100% recyclebaar

Ervaar het zelf - vraag een monsterdoosje aan

In dit geval geldt: voelen is geloven. Vraag daarom ons monsterdoosje aan. Hierin vind je een blokje lichtgewicht zandcement en een blokje traditioneel zandcement. Willem: “Mensen zijn verrast als ze voelen hoe licht het is. Ze denken: hebben we echt al die jaren met dat zware spul lopen sjouwen?” Ervaar het zelf, vraag nu een monsterdoosje aan.

Vraag hier een monster aan