Terug naar overzicht

Bruil's eerste 3D- printproject!

Geplaatst op door Marketing & communicatie

Afgelopen vrijdag heeft Bruil het eerste 3D-printproject opgeleverd.  Sinds afgelopen zaterdag staat er een 3D geprint kunstwerk op het museumplein in Amsterdam, tijdens het Holland Festival!

We hebben de opdracht voor het kunstwerk ontvangen van het Holland Festival, een jaarlijks cultuurfestival in Amsterdam.  Het ontwerp is gemaakt door het architecten/kunstenaarscollectief 'åyr' (Air) uit Londen. Het ontwerp bestaat uit 82 unieke geprinte elementen die samen een dorpje van 12 huisjes vormen. Ieder huisje heeft een eigen kleur en in elk muurtje is een tekst geprint.

3D-geprintte, betonnen elementen verschijnen op het Museumplein en vormen een landschap van kamers in de openlucht. Met de installatie I’d Rather Be Outside richt het collectief åyr zich op de beloftes van de bouwindustrie en de problematiek rond moderne huisvesting. åyr werkte samen met grafisch ontwerper Fabian Harb aan een printbaar lettertype en vroeg de New Yorkse curator Harry Burke om een selectie van fragmenten uit gedichten van Joan Larkin, Mei-mei Berssenbrugge, Carry van Bruggen, Sophie Collins en Bhanu Kapil. Ook heeft åyr Martha Rosler gevraagd haar werk Housing Is a Human Right te tonen, een reclamebord dat Rosler in 1989 op Times Square maakte als kritiek op de sterke stijging van het aantal daklozen in de Verenigde Staten. 

åyr werd in 2014 in Londen opgericht door vier architecten met de expositie AIRBNB Pavilion. In hun werk onderzoeken ze de invloed van ontwikkelingen rond eigendom, privacy en sharing op ons huiselijk domein. Ze maakten onder andere ‘smart homes’ en exposeerden in gehuurde Airbnb-kamers. Dit nieuwe werk op het Museumplein is gemaakt in opdracht van Holland Festival en Stedelijk Museum.

Bekijk via deze link een 360Amsterdam beeld van het kunstwerk. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Bruil 3D printen in uw project? Of neem contact op met Theo Voogd, manager Markt & Innovatie.