Nieuwbouw Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Nederland is marktleider in Nederland op het gebied van vorkheftrucks en magazijntrucks. In het nieuwe bedrijfspand worden twee, nu nog verspreid over Ede, gelegen vestigingen samengevoegd. De groeiende activiteiten maken een efficiëntere huisvesting noodzakelijk.

De nieuwe zichtlocatie en de opvallende architectuur dragen bij aan de herkenbaarheid van het bedrijf. TMHNL biedt momenteel werkgelegenheid aan 310 werknemers waarvan 120 op de nieuwe locatie werkzaam zijn.

Het kantoorgedeelte wordt voorzien van een voile van CORTEN- strekmetaal. De bedrijfshal dient voor reparatie, onderhoud, showroom en de stalling van vorkheftrucks en magazijntrucks, voor zowel nieuw als rental. Het pand zal de hoofdvestiging in Nederland vormen voor Toyota Material Handling Nederland.

Duurzaamheid

De nieuwe zichtlocatie op de Stevinlaan langs de A12 kenmerkt zich door zijn duurzame aspecten. Opvallend architectuurkenmerk van het nieuwe pand wordt de industriële cortenstalen gevel aan de A12. Toyota Material Handling Nederland past diverse duurzaamheid aspecten toe, zoals PV-cellen op het dak (zonnecellen) voor opwekking van elektrische energie, RVW-installatie (luchtverwarming en koeling) en energiebesparende sturingssystemen.

Meer informatie over Bruil producten? Lees hier meer. 

Opdrachtgever: Toyota Material Handling Nederland 
Architect: Rempt van der Donk Architecten BNA BV
Constructeur: Pieters Bouwtechniek
Hoofd aannemer: Bruil bouw
Omvang: 3.700 M² kantoorruimte en 9.000 M² bedrijfshal
Realisatieperiode: mei 2012 – mei 2013