De Culinaire Vakschool te Amsterdam

In de nieuwbouw(opgeleverd januari 2015) krijgen twee opleidingen van de scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA) een plek: De Berkhoff, opleiding voor Horeca, Brood & Banket en de Hubertus Vakschool opleiding voor Horeca, Toerisme, Brood & Banket.

De opleidingen beschikken over een eigen lesrestaurant waar de leerlingen een aantal keer per week een warme lunch bereiden en serveren en twee keer in de week een diner. Tevens is er een luxe bakkerswinkel waar van maandag tot en met vrijdag zelfgemaakte verse taartjes, koekjes en broodjes te koop zijn. 

Gebouw

Het gebouw waar de culinaire leerlingen les krijgen is een ontwerp van Ector Hoogstad architecten. Het gebouw telt 3 verdiepingen. In het hart van het gebouw liggen sociale, open ruimten. De restaurants en bakkerswinkel - toegankelijk voor bezoekers - zijn uitnodigend langs de gevel geplaatst. Bij de vormgeving van de gevels is gezocht naar een harmonische verhouding ten opzichte van de gevels van het naastgelegen community College ROC van Amsterdam gebouw en naar een vanzelfsprekende relatie van de materialisatie tot de omgeving; de geroemde baksteenarchitectuur van Amsterdam Zuid.

De verbindende kracht

De verbindende kracht van Bruil komt tijdens dit project goed tot uiting, omdat veel van  onze disciplines in dit project zijn toegepast. Zo wordt het casco gebouwd met Bruil prefab elementen, kanaalplaatvloeren gemonteerd met onze eigen montagemortels. Ook voorziet Bruil de bouw van diverse soorten transportbeton en wordt er gemetseld met de doorstrijkmortel vanuit een bulksilo. Bruil bouw coördineert het project en is verantwoordelijk voor het eindresultaat.