Kantoor te Hoofddorp

Bruil heeft voor Dura Vermeer Midden West het prefab beton casco van een kantoor in Hoofddorp gebouwd. Dit nieuwe kantoor, ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter, bied plaats aan 900 werknemers en heeft een kantooroppervlak van circa 20.000m².

Co-maker

Bruil verzorgt als comaker van Dura Vermeer het totale casco bestaande uit prefab wanden, kolommen, balken, borstweringen, trappen en bordessen,  EBM kanaalplaatvloeren, staalconstructie en stalen trappen. Het complete casco wordt verzorgd onder een zg. “categorie 5” opdracht. Dit houdt in dat alle onderlinge constructieaansluitingen gecoördineerd en geborgd zijn. De werkwijze van de engineering wordt uitgevoerd conform het “Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid”.

BIM

Bruil werkt voor dit project mee als volledige BIM-partner. BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) wordt samengewerkt door diverse disciplines in het project. Het LOD300 model van de hoofdconstructeur wordt door ons verder uitgewerkt naar LOD400 niveau. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Tekla Structures software. De kracht van BIM is dat er in de diverse fases van het project geen informatie verloren gaat en de aanlopers (“clashes”)  in een vroegtijdig stadium worden gedetecteerd en opgelost. 

Meer weten over Bruil producten?  Lees hier meer.

Architect: Architectenbureau Paul de Ruiter
Constructeur: Corsmit raadgevend ingenieursbureau b.v
Hoofd aannemer: Dura Vermeer Midden West
Omvang: 20.000 M² kantoorruimte
Realisatieperiode: november 2013 – maart 2014