Productielocatie Accsys te Arnhem

Accsys Technologies heeft zijn productielocatie in Arnhem uitgebreid. In samenwerking met Bruil zijn de werkzaamheden op Industriepark Kleefse Waard inmiddels afgerond.

Accsys Technologies

De afgelopen jaren is de vraag naar producten van Accsys flink gestegen. De productiecapaciteit was onvoldoende, waardoor een uitbreiding van zowel het gebouw als de productiecapaciteit noodzakkelijk was. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie en verkoop van verduurzaamd hout, genaamd Accoya en Tricoya. 

Architectonisch beton

Bruil en Accsys richten zich beide flink op innovatie en het kiezen van duurzame oplossingen. Cradle-to-Cradle en duurzaamheid speelde een grote rol bij de bouw van de productielocatie. Bruil maakte voor een deel van de gevel gebruik van een nieuwe C02-arme betontechnologie. Zo zijn in de nieuwe gevel de houtproducten van Accsys verwerkt en daarbij pastte Bruil architectonisch beton aan toe. Tevens zijn er andere producten van Bruil in de nieuwbouw gebruikt, zoals prefab beton, kanaalplaten, dekvloeren en heipalen. 

Eindresultaat

De uitbreiding zorgde voor een vergroting van 50% van de  productiecapaciteit. Zo heeft Accsys de capaciteit voor het produceren van Accoya uit kunnen breiden van 40.000 naar 60.000 kubieke meter per jaar. Bovendien bestaat de kans nog om dit op te schalen naar 80.000. 

Meer weten over Bruil producten? Lees hier meer.