Terug naar overzicht

Vorst op de bouwplaats: kunt u toch mortels verwerken?

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Het wordt koud de komende weken. Prettig voor de schaatsfans, niet voor de bouwers. Met minimumtemperaturen flink onder het nulpunt liggen veel projecten stil. Het monteren van prefab elementen wordt lastig, denkt u, maar: er zijn mogelijkheden. Wat u daarvoor nodig heeft? De wintermix van Bruil, goed vakmanschap, oplettendheid en de juiste omstandigheden.

Prefab elementen monteren tijdens vorstperiodes: het kán, maar u moet de omstandigheden goed in de gaten houden. We verwachten de komende week temperaturen tot ver onder het nulpunt. Dat zijn geen goede omstandigheden voor het verwerken van mortels. Maar er zijn ook dagen waarop u wel kunt doorwerken met de Bruil wintermix mortels.

Let goed op de weersverwachting – niet alles kan

Om onze wintermix gietmortel en stelmortel te kunnen gebruiken is een verwerkingstemperatuur tussen de 0°C en +5°C noodzakelijk. Kortstondige nachtvorst is overkomelijk, maar deze mag niet onder de -5°C dalen. Een lagere temperatuur beperkt de sterkteontwikkeling van de mortel. Let dus goed op de weersverwachtingen wanneer u besluit om door te werken.

Randvoorwaarden voor verwerking wintermix montagemortels

Het gebruik van de Wintermix mortels is op zich niet ingewikkeld. Er zijn een aantal randvoorwaarden waar u zich aan dient te houden. We noemen er een paar.

  • De prefab elementen dienen in alle gevallen droogvrij en ijsvrij verwerkt te worden
  • Het verse werk moet afgedekt worden met vorstwerend isolatiemateriaal
  • Voorkom en controleer lekwater en ijsvorming in gains
  • Werk nooit met bevroren prefab elementen

Zie voor alle randvoorwaarden de productpagina.

Bespaar tijd en geld

Het grote voordeel van de Bruil Wintermix montagemortels is dat u kunt doorwerken onder omstandigheden waarin uw project normaal gesproken stil komt te liggen. En daarmee bespaart u kostbare tijd en geld.

We raden u aan om hiervoor advies in te winnen via 088-8118717.