Terug naar overzicht

Thixomortel gebruiken voor naden en kieren bij prefab elementen

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

De meest populaire manier om naden en kieren tussen prefab elementen te vullen is door gebruik te maken van gecertificeerde PUR. Ook de naden tussen de aansluiting van de prefab wanden met de vloeren kunnen hier uitstekend mee worden gevuld. Dit is echter een behoorlijke dure oplossing. Wist u dat het ook kan met een cementgebonden mortel volgens de CUR24? Bruil biedt speciaal hiervoor thixomortel met thixotrope eigenschappen aan. Waarom is dit hier zo geschikt voor?


Foto: met dank aan Red Betonbouw, Oud-Beijerland

Goed toepasbaar in appartementencomplexen

Thixomortel of thixotrope mortel is bij uitstek geschikt voor het eenvoudig en snel opvullen van verticale en horizontale naden tussen prefab elementen. Deze mortels zijn bijvoorbeeld goed toepasbaar in appartementencomplexen, liftkernen of betonliggers op infrastructurele projecten, zoals bruggen.

Door de aanwezigheid van een zwelmiddel in de mortel zet deze in de plastische fase goed uit. Hiervan wordt de naad of voeg goed vol en zat. Daarnaast vermindert dit de geluidsoverdracht tussen de ruimtes: het heeft dus ook nog eens een geluidsisolerende werking. Zeker bij appartementencomplexen speelt dit een erg belangrijke rol. 

Hoog stapelen met thixomortel

Thixomortel is uitstekend verpompbaar en heeft een zeer goede hechtkracht. Het laat zich meer dan vier meter hoog stapelen en is bovendien makkelijk af te snijden en glad af te werken. Wanneer u kiest voor een machinale verwerking produceert u 60 tot 80 meter per dag. U kunt hierbij kiezen uit twee typen voegafwerking: de holle voeg of de platvolle gladde voeg. Het eerste zien we vaak terug bij architectonisch beton.

Een tube tandpasta

Onze verkoopleider montagemortels, Jamai van Galen, vergelijkt de thixomortels graag met tandpasta. “Het is vormvast in de tube en plak uitstekend op je tandenborstel, maar komt zonder moeite uit de tube als je erin knijpt.” De thixomortel is ook verkrijgbaar in combinatie met de Bruil Silo Service voor een snelle, efficiënte en eenvoudige verwerking van grotere hoeveelheden mortel. Dan leveren wij dus de pomp én de arbeid erbij!

Meer weten over thixomortel?

Wilt u meer weten over onze thixomortel of thixotrope mortel?

Neem hier direct contact op