Terug naar overzicht

OUD wordt NIEUW op tasveld bij Bruil ebm beton

Geplaatst op door Marketing & Communicatie

Bij Bruil ebm beton in Veenendaal worden dagelijks  veel kanaalplaatvloeren geproduceerd. Deze worden vóór transport naar de klant opgeslagen op het tasveld, een terrein van ca 30.000m2. Een groot deel van de verharding van dit tasveld  was toe aan vervanging.

In lijn met onze missie – minder gebruik van primaire grondstoffen - is voor de uitvoering van dit project onderzocht hoe we hierbij zo verantwoord mogelijk met grondstoffen kunnen omgaan.
Samen met ROMAKO Infra Advies uit Ede, is gekozen voor een reconstructie met behoud van grondstoffen. Oftewel, de bestaande asfaltverharding en fundering wordt als nieuwe grondstof hergebruikt voor de nieuwe cementgebonden verharding.

Terrastab uit Beek en Donk heeft de bestaande verharding doorgefreesd waarbij, een van te voren berekend aantal kilo’s, cement en water wordt toegevoegd en doorgemengd. Zo ontstaat er na bewerking een nieuwe verharding die geschikt is als tasveld voor de opslag van onze kanaalplaatvloeren.

Voordelen van hergebruik
in fase 1 van dit project (8000m2 - ten opzichte van alternatief met gebruik van beton):

  1. Besparing op afvoeren en storten van het oude asfalt. Dit alleen al scheelt ruim 120 transportvrachten naar de stort!
  2. Besparing  in inkoop én transport van nieuwe grondstoffen
  3. Doorlooptijd van vervanging gehalveerd
  4. CO2 besparing van ca. 138 ton. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse CO2 uitstoot van 17 huishoudens.

Tasveld_ebm_circulair  

De reconstructie is een mooi voorbeeld van toepassing van de principes van de circulaire economie. Ook maakt dit project duidelijk dat bewust omgaan met materiaal niet alleen zinvol is voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Edo Peet, onze MVO manager via e.peet@bruil.nl

Kijk en denk met ons mee om versneld waardevolle oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken. Samen maken we de bouw efficiënter en veel klantgerichter. Met slimme producten en door optimale inzet van materiaal. Daar gaan we voor.