Terug naar overzicht

Krimparme mortels mengen zoals u het zou móeten doen

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Mortels zijn nodig bij het uitvoeren van veel uiteenlopende werkzaamheden. Voordat u aan de slag gaat,  moet het materiaal ter plaatsen aangemaakt worden. Dat gebeurt vaak handmatig, ondanks de vele nadelen. Hier is namelijk een veel betere oplossing voor: de Bruil Silo Service. Maar waarom is dat een veel betere manier? Wij vertellen het u.

Nadelen van handmatig aanmaken
U gebruikt montagemortels voor bijvoorbeeld het stellen of ondersabelen van prefab elementen, het vullen van naden en kieren tussen prefab elementen, het opvullen van kelkvoegen of het ondergieten van machinefundaties. Wanneer u daarbij de cementmolen aanzet om de mortel handmatig te mengen, kiest u ervoor om inefficiënt en kostbaar te werken. Want dit zijn de nadelen van handmatige verwerking van montagemortels:

  • U sjouwt veel met zware zakken heen en weer
  • Er ontstaat een berg afval op de bouwplaats (die ook weer opgeruimd moet worden)
  • Er komt veel stof vrij bij het legen van de zakken
  • U loopt risico op de verkeerde mengverhouding

U werkt niet op volle kracht
De consequentie hiervan is dat uw montageploeg niet op volle kracht werkt. Er is namelijk ook nog altijd één persoon bezig met het aanmaken van de mortel.

Montagemortels gieten met de Bruil Silo Service
De oplossing is simpel en doeltreffend: de Bruil Silo Service.  Met deze oplossing maakt u met één druk op de knop mortel aan en kunt u eenvoudig de montagemortels gieten. We sommen de voordelen voor u op:

  • U werkt efficiënter
  • U beschikt over een constante, goede mortelkwaliteit
  • De dagproductie gaat met 30% omhoog
  • U bespaart afval
  • U werkt gezonder

Efficiënter werken met constante kwaliteit
De montageploeg hoeft zich niet meer druk te maken over de aanmaak van nieuwe mortel. Met de Silo Service beschikt u over een constante aanvoer van uitstekend gemengde mortel. Dat spaart een werknemer aan de cementmolen uit, die zich kan inzetten voor ondersteunend werk. Dit leidt tot een gemiddeld 30% hogere dagproductie.

Duurzamer werken
Doordat de producten geleverd worden in een silo en in Big Bags, blijft u niet zitten met afzonderlijke zakken die u in de dure BSA-container moet achterlaten. U bespaart zo heel wat afval. De Big Bags en de silo worden na afloop gewoon weer opgehaald. Dit bespaart u kosten en is bovendien een stuk beter voor het milieu.

Gezonder werken
Vergeet ook de gezondheidsfactor niet. Tijdens het aanmaken van mortel kan er veel stof vrijkomen. Dit kan gevaarlijk zijn als het wordt ingeademd, en dat is onacceptabel. Als u gebruik maakt van de Silo Service is dat grotendeels verleden tijd. Het machinaal aanmaken van mortel is namelijk écht stofarm. Uiteraard komt er bij het legen van de Big Bag wel wat stof vrij, maar dat is onvergelijkbaar met de hoeveelheid die vrij komt bij, bijvoorbeeld, het leeggieten van 40 afzonderlijke zakken.

Daarnaast hoeft u niet meer met al deze zakken te sjouwen, wat de fysieke belasting enorm verminderd. De tijd van rugklachten, stofmaskers en struikelen over afval is hiermee dan ook simpelweg voorbij.

Het nieuwe werken
Doet u mee aan het nieuwe werken met de Bruil Silo service? Een nieuw tijdperk waarin we productiever, gezonder, duurzamer en efficiënter op de bouwplaats staan.

Meer weten?   
Wilt u meer weten over montagemortels gieten met Bruil Silo-service? Neem contact op met Jamai van Galen, commercieel adviseur montagemortels. Dat kan via email en telefonisch: 06 51 81 47 08.