Terug naar overzicht

Kalkzandsteenlijm uit Mini Silo

Geplaatst op door Marketing & communicatie

Natuurlijk zeggen wij zelf dat onze producten heel goed zijn. Maar het is veel logischer om onze klanten aan het woord te laten. Dit keer is Klaas Rook, eigenaar van Rook Lijmwerken, aan het woord. Hij vertelt over zijn ervaringen met de mini silo en kalkzandsteenlijm van Bruil.

Even wennen
“Ik vind het belangrijk om bij te blijven en op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen. Daarom heb ik de kalkzandsteenlijm van Bruil bij meerdere projecten getest, onder meer bij het project De Schatkist van aannemer Nijhuis in Apeldoorn. Hier werkten we met een mini silo. Bij de eerste testen met de silo was het voor ons wel even wennen. Wij maakten voorheen de lijm gewoon uit de zak aan, net als iedereen in de bouw.” 

Gemakkelijk in gebruik
“Het gebruik van de silo is erg makkelijk. Je drukt op een knop en de lijm komt er gebruiksklaar uit. Ik merk het voordeel van een silo pas echt bij de dikkere blokken en elementen met bijvoorbeeld een dikte van 214 en hoger. Bij deze diktes heb je zoveel lijm nodig dat mixen en tillen een vervelende klus is. Maar een mini silo kan zonder problemen mee de werkvloer op. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid verse lijm in de buurt.”  

Tip van Klaas
“Wanneer wij werken met de silo’s van Bruil, dan halen wij de lijm per emmer uit de silo. Zo voorkom je dat de lijm in de kuip uitdroogt, en het kost ons geen extra werk. En zet je de toevoerhendel van de droge mix dicht op de silo, dan kun je nog één volle emmer lijm eruit halen voor de mengbuis leeg is. Dat scheelt weer bij het schoonmaken.” 

Eenvoudig schoon te maken
“Mijn medewerkers geven aan dat het ongeveer tien minuten werk is om de silo te reinigen. Dat doen we met een hogedrukspuit. Die hebben we toch altijd bij ons om de kuip, emmers en lijmbakken schoon te maken. Als we daar klaar mee zijn, spuiten we ook de silo goed schoon”. 

Zeker aanbevelen
“Ik geef nog steeds de voorkeur aan zakken kalkzandsteenlijm van Bruil als we bijvoorbeeld woningen lijmen. Die heb ik vaker gebruikt en mijn ervaringen hiermee zijn uitstekend. Deze lijm lijkt op die van Calduran, maar is wat goedkoper. Bij projecten met een dikte van 214 en hoger beveel ik de silo met Bruil kalkzandsteenlijm zeker aan. Of het nu gaat om zakgoed of silo’s, eigenlijk zit je bij Bruil altijd goed!” 

Heeft u interesse in onze mini silo?
Wilt u net als Klaas Rook met één druk op de knop lijm van constante kwaliteit ervaren? Ontdek dan zelf het gemak van onze mini silo kalkzandsteenlijm

Of lees hier meer over onze droge mortel producten.