Terug naar overzicht

Artikel in HoutWereld over de door Bruil hergebruikte houten liggers

Geplaatst op door Bruil bouw

In de editie van 29 mei 2015 van vakblad HOUTWERELD staat een mooi artikel over de hergebruikte houten liggers bij de uitbreiding van onze vestiging aan de Neonstraat in Ede.

In het artikel legt ir. W.H. (Wim) de Groot, projectleider bij SHR, uit hoe de liggers zijn beoordeeld op delaminatie, beschadigingen en aantasting door houtrot. En geeft Heko Spanten uit Ede een kijkje in welke bewerkingen zijn uitgevoerd om de liggers passend te krijgen voor de nieuwe toepassing. Het artikel geeft een goed beeld wat er bij komt kijken voordat de liggers konden worden hergebruikt.

In het kader van behoud, herstel en hergebruik van gebouwen en gebouwonderdelen voert SHR regelmatig bouwkundige beoordelingen uit. Steeds vaker komt hergebruik van bestaande houtconstructies aan bod, veelal in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).(bron: HOUTWERELD  • NUMMER 11 • JAARGANG 68)

Het volledige artikel is te lezen via deze link.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de houten liggers of de uitbreiding kunt u contact opnemen met Wilbert van Workum van Bruil Bouw, e-mail: bouw@bruil.nl, tel: 0318 - 671 740.