Terug naar overzicht

Grouten, hoe ondergiet u uw machinefundatie?

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

De Nederlandse economie floreert. In 2017 was de groei 3,3% en daarmee kwamen we voor het eerst sinds 2007 boven de 3% uit. Bij Bruil hebben we onze eigen graadmeters voor het meten van economische groei. Één daarvan is het aantal informatieaanvragen over grouten. Wat is beter? Machinaal of handmatig ondergieten van machinefundaties?


Grouten voor geavanceerde machines  

Grouten is het ondergieten van machinefundaties. En het aantal aanvragen hiervoor zit de laatste tijd flink in de lift. Dat betekent dat de investeringen in geavanceerde machines bij bedrijven weer toenemen. Een vraag die we u veel horen stellen is: wat is beter? Handmatig of machinaal grouten? Daar geven we u hieronder het antwoord op.

Avond- of weekendwerk

Voor het ondergieten van machinefundaties zijn meestal relatief kleine hoeveelheden krimparme montagemortel nodig. Bovendien moet de klus vaak in een kort tijdsbestek afgerond worden, omdat de machines zo snel mogelijk moeten draaien. Het is dan ook geen uitzondering dat dit werk in de weekenden of avonduren uitgevoerd wordt.

Handmatig ondergieten ligt voor de hand

Het ligt daarom wellicht voor de hand dat u dat handmatig doet: u mengt en stort de mortel zelf. Dat lijkt misschien makkelijk en snel. Hier kleven echter een aantal nadelen aan die we in de praktijk vaak terugzien. Zo bent u kostbare tijd kwijt aan het sjouwen met zakken mortel en het nadien opruimen van al het afval. En een groter probleem: u loopt het risico op een verkeerde mengverhouding. Dan bent u verder van huis.

De oplossing: Silo Service

Bruil heeft een oplossing voor u die sneller, efficiënter en eenvoudiger is. De Bruil Silo Service voor het machinaal ondergieten van machines. Al inzetbaar vanaf twee ton mortel. Hiermee is een constante kwaliteit van de mortel gegarandeerd.

Voor moeilijk bereikbare plaatsen is er de Silo Service met mobiele pompaanhanger. Hiermee kunt u twee ton materiaal direct verpompen. Dit levert u een flinke besparing op in de arbeidsuren, u hoeft niet meer te sjouwen en u loopt geen risico op een verkeerde mengverhouding. Slechts twee personen kunnen het werk uitvoeren.

Machinaal beter dan handmatig

Het is dus duidelijk dat machinaal grouten vele voordelen biedt ten opzichte van de handmatige variant. Voor u zetten we de voordelen nog een keer op een rij:

  • Al inzetbaar vanaf twee ton mortel
  • Met mobiele variant voor moeilijk bereikbare plaatsen
  • Besparing op arbeidsuren
  • Geen risico op verkeerde mengverhouding
  • Geen gesjouw met zakken
  • Geen onnodig afval ter plaatse

Nu mag u zelf de keuze maken: wilt u handmatig grouten of gaat u voor de machinale manier?

Advies op maat

Neemt u voor een persoonlijk advies op maat nu contact op met Jamai van Galen, verkoopleider montagemortels, per email of telefonisch: 06 51 81 47 08.