Terug naar overzicht

Een duurzame relatie boven kortstondig inkoopvoordeel

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Bij Bruil zijn we altijd bezig met de vragen van morgen. Hoe houden we de aarde leefbaar voor de volgende generaties? Dat uit zich niet alleen in innovatief materiaalgebruik, maar ook in duurzame relaties met klanten en partners. Onze commercieel manager Prefab Gerard van Engelenburg is een fervent voorvechter van duurzame relaties.

Projectbasis

“In de bouw gaat natuurlijk alles op projectbasis. Maar ik zet in op de lange termijn. Tegen nieuwe klanten zeg ik: ik wil niet op één project zakendoen, maar over een langere periode.”

Van Engelenburg is van mening dat je op basis van één project elkaar niet voldoende leert kennen. “Na één project heb je een basis om op verder te gaan. Daarna kun je gaan optimaliseren. Wat kan beter, hoe kunnen we efficiënter werken? Waar hebben we elkaar verkeerd begrepen en hoe zorgen we dat we dat verbeteren? Zo kom je tot een steeds scherper samenwerkingsproces wat tot steeds betere resultaten leidt.”

Direct samen aan tafel

Dat betekent in de visie van Van Engelenburg dat de leverancier vroeg in het proces betrokken moet worden bij het project. “Het liefst zit ik al bij het schetsontwerp aan tafel. Dan kunnen we namelijk direct een inschatting maken van de kosten. Als je mij vervolgens aangelijnd houd aan het project kan ik gedurende de verschillende fases het budget blijven bewaken. Dan weet de opdrachtgeven continu waar hij aan toe is.”

Meest uitgeklede prijs

Dit heeft duidelijke voordelen boven de ‘traditionele’ methode, waarbij een aannemer grofweg drie maanden voor aanvang van de bouw bij Gerard informeert naar de kosten van Prefab beton. “Op dat moment kan ik een zeer scherpe prijs offreren, maar dan gaan we voorbij aan wat jij echt nodig hebt. Liever bespreek ik eerst wat je wilt en waarom, zodat ik op basis daarvan een prijs kan afgeven. Dan weten we precies waar we aan toe zijn.”

Efficiency voordeel

Deze werkwijze levert op de lange termijn duidelijke voordelen op: “Doordat we onze diensten perfect kunnen afstemmen op de wensen van de aannemer creëren we op termijn een efficiency voordeel.”

Meer weten

Wilt u ook samenwerken met een partij die graag een echte connectie met u aan gaat? Neem contact op met één van onze adviseur, 

Gerard van Engelenburg 
06 2973 2309.