Terug naar overzicht

Een bijzondere samenwerking van Bruil en Van ‘t Hek

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Denk je aan een fundering, dan denk je aan beton. En dat is ons specialisme. Precies de reden waarom funderingsbedrijf Van ’t Hek en Bruil al heel wat jaren samenwerken.

foto: Concrete bouwfotografie

Het komt regelmatig voor dat Van ’t Hek een funderingsklus heeft op een plek die lastig bereikbaar is, waar (dus) ook niet zomaar even beton geleverd kan worden. “Samen bedenken we dan een oplossing”, vertelt technisch adviseur van Bruil, Sander Hendriks. Volgens hem heeft de toegevoegde waarde van Bruil ‘vooral te maken met de logistiek’.

Een project over het water

Dat blijkt ook wel als Van ’t Hek projecten heeft op een plek die lastig bereikbaar is, zoals het Sluishuis: een uniek, nieuw appartementencomplex dat als een driehoek over delen van het IJ valt. Om ervoor te zorgen dat dit een betrouwbare constructie werd, bracht Van ’t Hek verschillende types palen aan, onder meer in de bodem van het IJ.

Silo’s op pontons

Die palen werden gebouwd met behulp van twee grote stellingen, die op hun beurt weer op twee pontons staan. Hierop staan vervolgens weer de silo’s die door Bruil geleverd werden. Dit zijn overigens niet de enige silo’s: in totaal ging het om zes stuks. Dat had een aantal redenen. In de eerste plaats werd het beton tweeledig gebruikt: voor zowel afkoeling tijdens het inbrengen van de stalen buis, als voor het vergroten van de draagkracht van de paal. Daarnaast is het – zeker voor een project van deze grootte – van groot belang dat er meer dan voldoende beton op voorraad is, zodat het werk geen vertraging oploopt.

Een sleutelrol voor Bruil

Met andere woorden: hier ligt een sleutelrol voor Bruil. Daarom doet een heel team van planners en chauffeurs er iedere dag weer alles aan om ervoor te zorgen dat een klant als Van ’t Hek goed wordt bevoorraad en dat alles werkt. Er staan zelfs mensen klaar als dit onverhoopt een keer niet het geval is: de Bruil Silo-service.

Winterproof: doorwerken bij lage temperaturen

Dat is echter niet alles. Naast de logistieke oplossingen en de servicegerichtheid, denkt Bruil ook op andere vlakken mee. “Speciaal voor Van ’t Hek maakten we de silo’s winterproof”, aldus Hendriks. Door de onderkant van de silo met flappen af te schermen, werd er voorkomen dat het bedieningspaneel bevroor. Het logische gevolg: Van ’t Hek kon (mits de grond nog niet bevroren was) ook bij lage temperaturen gewoon doorgaan met palen boren.

Volgens Ted van ’t Hek zit de meerwaarde van Bruil dan ook in ‘de wetenschap hoe ze met hun expertise de kwaliteit kunnen versterken.’ Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de grondstoffen waar Bruil mee werkt, gewaarborgd kan blijven, wordt er op verschillende terreinen samengewerkt met ENCI.

Wilt u meer informatie over onze mortels? Bekijk hier onze droge mortels of neem contact op met Sander Hendriks

Lees hier ook het artikel van Van t Hek.