Terug naar overzicht

Distributiecentra bouwen met Bruil

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Distributiecentra in Nederland: bouw met Bruil 

Let u eens op als u langs de Nederlandse snelwegen rijdt: de distributiecentra schieten als paddenstoelen de grond uit. Het ene is nog niet af of op het kavel ernaast doemt er alweer één op. Wat kan Bruil betekenen in de bouw van deze gigantische blokkendozen?

Distributiecentra zijn gigantisch. Een centrum van 10.000 vierkante meter noemen we een “kleintje”, die van 20.000 vierkante meter is leuk, maar vanaf 50.000 meter tellen ze eigenlijk pas echt mee.

Miljoenen vierkante meters bevoorradingscentra 

Bouwend Nederland heeft de afgelopen jaren miljoenen vierkante meters aan distributiecentra opgeleverd. En dat is pas het begin. De komende jaren komen er nog veel bevoorradingscentra bij.

Nederland als uitvalsbasis voor distributiecentra 

Nederland wordt door internationale spelers namelijk vaak gekozen als uitvalsbasis om Europa van goederen te voorzien. De Nederlandse markt heeft toegang tot zee via Rotterdam, tot de lucht via Schiphol en is uitstekend bereikbaar via land en het spoor.

In bijvoorbeeld Venlo staan of worden 12 distributiecentra gebouwd. Dit is een populaire plek om meerdere redenen. Het heeft een enorm achterland: Nordrhein-Westfalen heeft bijna 18 miljoen inwoners en je bent ook zo in België. Het is een kruispunt van noord-zuid en oost-west en vervoer is mogelijk via de grote snelwegen en over het water.

Supermarktketen Lidl heeft al meerdere distributiecentra in Nederland neergezet en de meest opvallende speler van dit moment is misschien wel Inditex. Dit Spaanse kledingconcert (bekend van onder andere Zara) is een mega distributiecentrum in Lelystad aan het bouwen.

Belastingstelsel en arbeidskrachten 

Naast de ligging en infrastructuur speelt ook het belastingstelsel en het aantal beschikbare arbeidskrachten een rol voor bedrijven om zich hier met een distributiecentrum te vestigen.

Hoewel de krapte op de arbeidsmarkt langzaam toeneemt en ook de beschikbare grond met elke verkochte kavel krimpt, is het eind van de toename van het aantal distributiecentra in Nederland nog lang niet in zicht. Bruil kan daar een grote rol in spelen.

Bruil bouwt met u mee 

Voor een distributiecentrum heeft u verschillende bouwmaterialen nodig, denk hierbij aan de heipalen, de natte betonmortel voor de vloervelden, en de topmix. Zelfs met de kanaalplaatvloeren zijn wij uw partner.  En denkt u ook aan de bijbehorende topmixen voor de slijtlaag van de vloer. Bruil voorziet u daarin, uiteraard met behulp van de efficiëntie bevorderende silo-service.

Ook voor het aangieten van de vele kolommen met gietmortel schakelt u Bruil in. Prefab onderplinten worden gesteld in Bruil stelmortel.

Bruil is uw partner in ruwbouw 

Bruil is uw partner in ruwbouw. Bruil staat sinds jaar en dag synoniem voor transportbeton en droge mortels. Wij leveren een breed assortiment hoogwaardige, gecertificeerde transportbeton voor de Nederlandse ruwbouwmarkt en GWW-sector. Daarnaast produceren en leveren we een verscheidenheid aan kwalitatief hoogwaardige droge mortels voor de Nederlandse ruwbouw- en afbouwmarkt.

Uiteraard ondersteunen we u op het logistieke vlak en bieden we u de juiste equipment op de bouwplaats. Bruil beton & mix is gevestigd in Ede met productielocaties in Apeldoorn, Deventer, Ede, Geertruidenberg, Lochem, Veenendaal, Woerdense Verlaat en Zutphen.

Meer informatie over de bouw van distributiecentra 

Wilt u meer informatie over de rol die Bruil kan spelen in de bouw van uw distributiecentrum? Neem contact op met Jamai van galen.