Terug naar overzicht

Bruil silo met modulair veiligheidsdek goed ontvangen op Bouwplaats

Geplaatst op door Marketing en communicatie

Veiligheid op de bouwplaats vinden wij erg belangrijk en dat is te zien aan de laatste ontwikkelingen. De vernieuwde Bruil silo’s voor montagemortel zijn namelijk voorzien van twee extra onderdelen die gebruiksgemak én gebruiksveiligheid verhogen.

1. Verlengde trappensysteem
Allereerst zijn de nieuwe Bruil silo’s voorzien van een uitklapbaar trappensysteem. Tot op voorheen was het voor de bouwplaats medewerker lastig om op de silo te klimmen om deze (na) te vullen. De trap liep niet door tot de grond, waardoor er onnodig klimwerk nodig was om op de silo te komen. Dit was zowel onhandig als onveilig. Het nieuwe Bruil trappensysteem geeft de silo een extra, uitklapbaar verlengstuk op de oude trap. Hierdoor kan er veiliger worden gewerkt met de silo.

2. Modulair veiligheidsdek
Daarnaast zijn de handelingen welke nodig zijn om de mini silo te vullen aanzienlijk verbeterd. Omdat bij het vullen van de silo vaak beide handen moeten worden gebruikt, werd dit gehele proces onnodig ingewikkeld en onveilig. Door de introductie van het modulair veiligheidsdek op de Bruil silo is dit nu verleden tijd. Een klein platform aan de zijkant van de silo is makkelijk te bereiken via de ladder en biedt de gebruiker een veilige staanplaats tijdens de werkzaamheden op de silo. Door de op het bordes geïnstalleerde leuning staat de vakman altijd veilig en stabiel, met minimale kans om te vallen of uit balans te raken. Ook zijn hierdoor beide handen vrij, zodat er optimaal kan worden gefocust op het (na)vullen van de silo.

Enthousiasme
Bruil heeft veel positieve reacties mogen ontvangen over de nieuwe silo’s. Montageploegen zijn bijzonder enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van veiligheid. Zij weten als geen ander waar de gevaren liggen bij het werken met silo’s en zijn ervan overtuigd dat de nieuwe Bruil silo, met uitklapbare ladder en modulair veiligheidsdek, veel van de door hun erkende risico’s uit de weg gaat.

De Bruil silo met uitklapbare ladder en modulair veiligheidsdek is een onderdeel van de Bruil Silo-service.