Terug naar overzicht

Bruil gaat voor MVO-prestatieladder

Geplaatst op door Bruil

Wij zijn enkele jaren actief bezig met de invulling en uitvoering van ons MVO beleid. Door vragen uit de markt, o.a. over aansluiting bij BREEAM-NL, gaan wij met behulp van de MVO-prestatieladder onze inspanningen op dit gebied certificeren. Waarbij het management systeem als kapstok dient voor ons totale MVO beleid en zal bijdragen tot hoger bewustzijn bij onze medewerkers.

De MVO Prestatieladder voorziet in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar te maken. De ladder komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de markt om inspanningen op het gebied van MVO transparant, meetbaar en erkend te krijgen. Met name het stakeholdersmanagement sluit aan bij onze gedachte dat duurzaam ondernemen iets is wat we samen in de keten oppakken en oplossen.

Zoals gezegd krijgen wij steeds vaker de vraag of wij voldoen aan BREEAM. BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Het certificeren voor de MVO- prestatielader niveau 3, i.c.m. onze producten en diensten, geeft ons alle middelen om aan de klantvraag te voldoen.

Inmiddels zijn we gestart met het opzetten en implementeren van het systeem. De planning voor certificatie is gericht op eind september van dit jaar. Waarna Bruil klaar is als partner voor BREEAM-NL projecten.  

---

Heeft u meer vragen over deze onderwerpen neem dan gerust contact op met onze MVO- manager: Edo Peet op e.peet@bruil.nl of 088-8118717.