Terug naar overzicht

Bruil bouwt met Van Dillen nieuwbouw Nijeveldsingel Utrecht

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Bruil realiseert nieuwbouw met 79 sociale huurwoningen en een lift op de Nijeveldsingel in Utrecht. Het appartementencomplex op deze locatie is in 2017 gesloopt. Dit complex was verouderd: vocht, tocht en schimmel staken de kop op en de woningen waren moeilijk warm te stoken.

Er komen nieuwe sociale huurwoningen die energiezuiniger, veiliger en van betere kwaliteit zijn. Bovendien zijn de nieuwe woningen betaalbaar voor de huurders. Bruil zal dit project samen met aannemersbedrijf Van Dillen realiseren. 

 
 79 sociale huurwoningen
 
Het nieuwe flatgebouw bestaat uit 79 sociale huurwoningen en een lift. In de uitstraling blijft het groene karakter van de wijk behouden en de karaktistieke zigzag-gevel van het gesloopte pand komt terug in de nieuwbouw. 
 
Samenwerking met Van Dillen
 
Het is voor ons niet de eerste keer dat we samenwerken met Van Dillen. Na eerdere succesvolle samenwerkingen hebben we besloten om opnieuw met elkaar in zee te gaan. Hierbij zetten we specifiek in op verbetering van onze processen, zodat we in de toekomst nog efficiënter en kostenbesparender met elkaar kunnen werken. 
 
Van Dillen en Bruil hechten waarde aan een duurzame relatie. In 2016 zijn we al begonnen met gesprekken over dit project, waarbij we direct hebben uitgesproken met elkaar te willen doorgaan. Van Dillen kiest dus op cruciale onderdelen, zoals prefab, voor vaste partners, zoals Bruil. 
 
Bruil producten  
 
In de nieuwbouw op de Nijeveldsingel in Utrecht spelen veel productgroepen van Bruil een rol. Dit zijn: 
 
- Prefab ruwbouw
- Prefab montage
- Betonmortels
 
Zo worden bijvoorbeeld heipalen, beton, prefab beton en steenstrippenlijm van Bruil in dit project toegepast. 
 
Planning project Nijeveldsingel
 
De planning voor het project is als volgt:  
 
 
Voortgang volgen
 
Bent u benieuwd naar de vorderingen van dit project? Blijf ons volgen. We publiceren regelmatig verslagen hier op Bruil.nl en via onze kanalen op Facebook en Linkedin.