Hotel de Wageningsche Berg

Het viersterrenhotel de Wageningsche Berg is gelegen op één van de mooiste locaties van Nederland, midden in de bosrijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Neder-Rijn. 

Door de ligging op de Wageningse Berg is het uitzicht over de rivier, de uiterwaarden en de Betuwe werkelijk fenomenaal. De opdracht omvatte de productie en levering van de trappen in het gebouw en met name de architectonische beton in de gevel. Dit betreft 4 lagen luifels / balkonplaten en gevelbalken en kolommen in witte beton.  Kolpa architecten stelde hoge eisen aan de kleur van de prefab betonnen luifels. Bruil Prefab heeft deze uitdaging met beide handen aangepakt. Na diverse ronden van bemonstering is gekozen voor een specifieke witte Bruil-kleur waarop achteraf een duurzame coating is aangebracht. Hierdoor zijn de elementen jarenlang bestand tegen vuilaanhechting en zijn gemakkelijk schoon te maken. 

  • Projectadres: Generaal Foulkesweg 96 te Wageningen
  • Vloeroppervlakte: 6835 m2 b.v.o.
  • Oplevering: November 2013
  • Architect: Kolpa Architecten
  • Opdrachtgever: Green Real Estate BV

De locatie, architectonische ontwerp en eisenpakket gecombineerd met de jarenlange ervaring en expertise van Bruil prefab resulteerde in dit prachtige project!