Hoofdkantoor Brabantse Delta

Landgoed Bouvigne ligt aan de zuidrand van Breda in een open landschap tussen het Mastbos en de rivier Boven Mark. Van de bestaande gebouwen zijn het kasteel, het poortgebouw en de kapel gehandhaafd.

Het nieuwe kantoorgebouw voegt zich op natuurlijke wijze in de lange lijnen van het landschap en verdeeld de buitenplaats in twee landschappelijke kamers. Op de zichtlijn vanaf het kasteel langs het poortgebouw is een grote transparante entreehal gemaakt waardoor deze twee werelden weer ruimtelijk met elkaar worden verbonden. In de nieuwbouw zijn 280 flexibele werkplekken gerealiseerd die door 340 werknemers gebruikt worden. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen van 15 m breed en 165 m lang. In de lengte richting zijn de verdiepingen opgedeeld in grote ruimtes over de volle breedte van het gebouw. Er zijn geen gangen, men begeeft zich in de lengterichting door het gebouw van kamer naar kamer.

Aan ons is gevraagd om kolommen, dakranden, luifels en borstweringen in architectonische beton vlgs specificaties van de architect te produceren en te leveren. Wij hebben daar architectonische beton geleverd. Dit zijn zandkleurige kolommen en wandschijven.