Drukpaal.nl biedt oplossing voor project Heijmans

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Heijmans Woningbouw is de aannemer voor de nieuwbouw van 47 woningen voor Plan Valkhorst in Dordrecht. Nieuw Land van Valk ligt tussen het ‘oude’ Land van Valk en de N3. Het wordt een gemoedelijke wijk, een buurt met veel groen en dicht tegen de historische binnenstad aan. 

In eerste instantie zou voor de fundatie geheid worden. Echter, slechts 2 weken voor de geplande start van het heiwerk kwam een adviesrapport op tafel waaruit bleek dat bij de blokken 6, 7 en 8 een onacceptabel risico op schade zou bestaan als de palen conform het ontwerp van de constructeur geheid zouden worden. De aanwezige belendingen zijn namelijk op staal gefundeerd en veelal niet in goede staat. Het plan was echter al geheel uitgewerkt op toepassing van heipalen en de prefabpalen waren reeds geproduceerd. Indien op dat moment overgestapt moest worden naar een ander paalsysteem zou er grote vertraging opgelopen zijn. Ook waren de reeds geproduceerde prefabpalen dan onbruikbaar geworden. 

Drukpaal.nl als probleemoplosser

De drukpaalmethode bracht de oplossing bij dit project. De reeds geproduceerde prefab fundeerpalen konden gewoon worden toegepast, waardoor het orginele ontwerp gehandhaafd kon blijven. En de originele planning werd gehaald!


Over drukpaal.nl

Bruil en IJB hebben de handen ineengeslagen en introduceren middels drukpaal.nl deze nieuwe methode in Nederland. Drukpaal.nl exploiteert de eerste innovatieve drukmachine in Nederland. Het doel van drukpaal.nl is om de nieuwe methode in Nederland te introduceren. Drukpaal.nl heeft in A.P. van den Berg een partner gevonden voor de levering van de machine voor de Nederlandse markt. Adviesbureau Crux begeleidt de marktintroductie. Meer info? Kijk op www.drukpaal.nl.

terug naar overzicht