Kenmerkend voor de Hi-Con bruggen is het slanke ontwerp. 

Ultra-high Performance Concrete maakt het mogelijk om slanke en elegante bruggen te produceren voor alle soorten verkeer en overspanningen. Het materiaal is toepasbaar in verschillende soorten ontwerpvormen. Hi-Con bruggen staan voor slank design, minimaal materiaalgebruik, een lange levensduur en een onderhoudsarm karakter. Afhankelijk van de gestelde wensen en eisen biedt Hi-Con drie typen bruggen:

Meer over Hi-Con?

Design & construct: bruggen 

Voor een ontwerp op maat (design & construct) werkt Hi-Con nauw samen met ipv Delft en Pieters Bouwtechniek. De nieuwe Catharinabrug in Leiden is een mooi voorbeeld van een project met Design & construct (lees hier meer over in OTAR, pagina 28). De Catharinabrug moest lang en slank worden. Door de toepassing van Ultra-high Performance Concrete kon de fiets- en voetgangersbrug de gewenste ranke vorm krijgen. De architect is er heel goed in geslaagd een lichte, slanke
brug te ontwerpen. Bij gebruik van conventioneel beton zou deze brug twee keer zo dik zijn geweest. Maar dat was geen optie. De brug moest er niet alleen fraai uitzien, de doorvaarthoogte moest ook zo klein mogelijk zijn en de vaarverbinding tijdens de bouw open blijven. Verder moest de brug niet te steil zijn voor de massa’s voetgangers en fietsers die er gebruik van gaan maken. 

Direct advies

Delft Bruggensysteem

 

Tevens biedt Hi-Con een standaard bruggensysteem genaamd Delft Bruggensysteem. Deze bruggen zijn geschikt voor licht verkeer. Slank design gaat hierbij hand in hand met duurzaamheid, want de betonconstructie van deze brug kent een levensduur van meer dan 100 jaar. Een ander belangrijk voordeel van de toepassing van Ultra-high Performance Concrete is dat de brug ook onderhoudsvrij is. 

Meer over Hi-Con

Renovatiebruggen

Er zijn situaties waarbij een brug door de tand des tijds is aangetast, maar vervanging door een nieuwe brug geen optie is. Dit was het geval bij de De Langetaambrug over de Zuidgaag in het dorp Maasland. De brug was ernstig aangetast door corrosie van de wapening. Er kon echter niet zomaar een nieuwe brug worden geplaatst aangezien het een gemeentelijk monument betreft en het uiterlijk na de renovatie niet mocht veranderen. Dit betekende dat het vernieuwde brugdek net zo slank moet zijn als in de bestaande situatie, op het dunste punt is dat 10 cm. Dit is echter met de huidige eisen voor belasting en duurzaamheid niet haalbaar in traditioneel beton. Het  nieuwe dek is daarom gemaakt van het materiaal Compact Reinforced Composite (CRC), een ultra hogesterktebeton dat wordt geleverd door Hi-Con. 

 

Producteigenschappen

Hogesterktebeton is een term die voor diverse soorten beton wordt gebruikt. Het is sterker dan conventioneel beton en is gemaakt van zand, staalvezels, water en een speciaal cement bindmiddel. 
 
De combinatie van zeer fijne deeltjes waaraan staalvezels zijn toegevoegd, leidt tot een zeer sterk en duurzaam beton. Dit betekent dat van hogesterktebeton kleinere hoeveelheden nodig zijn dan van conventioneel beton. Het materiaal is daardoor ideaal voor slanke constructies zoals balkons, trappen en bruggen.

 

Downloads

0 downloads bijgevoegd

Er zijn 0 downloads die bij dit product horen.


Contactpersoon Prefab

Peter Duyst, Commercieel adviseur

(06) 15 87 87 02 P.duyst@bruil.nl

* op werkdagen tussen 08:30 - 17:00