Terug naar overzicht

Tijdens de SWI2019 wordt er onderzoek gedaan naar een wiskundig vraagstuk vanuit Bruil.

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Kun je op basis van in het verleden behaalde resultaten voorspellen of een vorm printbaar is? Bruil beton & mix wil graag inzicht in de optimale bouw- en droogomstandigheden voor het 3D-printen van beton en op basis van data van reeds geprinte objecten kunnen voorspellen of bepaalde nieuwe vormen ook  geprint kunnen worden. Dit ingewikkelde problemen waarover wiskundigen uit binnen- en buitenland zich tijdens SWI2019 een week lang samen buigen, van 28 januari tot en met 1 februari 2019.

Het jaarlijkse event van Studiegroep Wiskunde met de Industrie behandelt complexe wiskundige vraagstukken aangedragen door bedrijven. Het event wordt dit jaar georganiseerd door Wageningen University & Research. De inschrijving voor deelnemende wiskundigen is nu open.

Creatief samenwerken

Het congrescentrum WICC in Wageningen is tijdens SWI2019 de ontmoetingsplek waar het bedrijfsleven en de academische wereld, van gevorderde MSc studenten, PhD’s tot ervaren professionals, elkaar ontmoeten en stimuleren. Volgens het originele Oxford model presenteren bedrijven hun vraagstuk op maandag, waarna de deelnemers gedurende de week in kleinere groepen intensief samenwerken aan de oplossing. Het belooft een drukke, inspirerende en creatieve week te worden waar wordt gebrainstormd, geanalyseerd, gesimuleerd en gerekend. Elke groep presenteert zijn uitkomsten op vrijdag. De frisse blik van de deelnemers heeft bedrijven in het verleden al meer dan eens verder geholpen en tot heel onverwachte oplossingen geleid. Zo kon bijvoorbeeld de scantijd van MRI’s aanzienlijk worden verkort. Wiskundigen, die vaak alleen of in kleine groepen werken, ervaren SWI als een mooie kans voor brede samenwerking met vakgenoten.

Programma en registratie

Een overzicht van alle problemen is te vinden op  www.swi-wiskunde.nl/swi2019/problems . Wiskundigen kunnen zich aanmelden via

 www.swi-wiskunde.nl/swi2019/homepage/register/.

Deelname is voor hen gratis.