Terug naar overzicht

Hi-Con bouwt UHSB brug in Leiden

Geplaatst op door Marketing en Communicatie

Hi-Con heeft de opdracht ontvangen van Schouls Leiden voor de levering van een UHSB brug in hartje Leiden. Het ontwerp in gemaakt door DP6 architectuurstudio, Pieters Bouwtechniek Delft heeft de constructie uitgewerkt. Onlangs is er gestart met de aanleg van de Catharinabrug.

Deze nieuwe brug heeft de naam Catharinabrug gekregen en maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het openbaar gebied aan de Aalmarkt, die door de gemeente Leiden wordt uitgevoerd. Uitgangspunt voor de constructie is een zo klein mogelijke helling van het brugdek en tegelijkertijd voldoen aan de vereiste doorvaarthoogte.

Onlangs is gestart met de aanleg van de Catharinabrug. De plaatsing staat gepland in het eerste kwartaal van 2016. De nieuwe brug in het centrum van Leiden verbindt straks de Aalmarkt en Stille Rijn met elkaar. Ook zal de 6 meter brede brug de Haarlemmerstraat met de Breestraat verbinden. De ranke brug heeft een lichte S-vorm en steunt op twee pijlers in het water. De lichte krommingen en de positie van de steunpunten zorgen voor de vloeiende vorm van de brug. Nu zijn de palen aangebracht, het onderwaterbeton voor de bouwputafdichting en het onderste deel van de poeren is gestort en de bouwkuipen zijn ontgraven. De brug bestaat uit 8 verschillende delen die in het werk aan elkaar worden verbonden. Het eerste element is al klaar en deze is op de foto hieronder te zien. 

Voor meer informatie kunt u de website van Hi-con bekijken.

Catharinabrug in Leiden