Terug naar overzicht

Eerste paal Chopinplein Culemborg

Geplaatst op door Buil bouw

Op maandag 29 september hebben wethouder Collin Stolwijk, Jaap van Dam (directeur KleurrijkWonen), Martin Groenewold (Bruil Groenstaete) en Ton Rutten (bedrijfsleider Coop) door het boren van een eerste paal het startsein gegeven voor nieuwbouw van de Coop. Bruil bouw is hoofdaannemer van dit project.

De komende maanden wordt de huidige Coop als het ware onder de flat vandaan geschoven naar het ‘oude Chopinplein’. De ruimte waar de Coop nu is gevestigd wordt verbouwd tot winkelunits. Alle winkels hebben straks de ingang aan de huidige Brahmsstraat. Daar komt ook de wandel- en fietsboulevard. Het winkelcentrum en de openbare ruimte krijgen een stevige opknapbeurt. Er wordt een levendig winkelgebied gecreëerd, met een grotere en groen ingerichte parkeerplaats. Daarnaast wordt er een winkelpromenade en looproute aangelegd. Voor kerstmis 2015 moet de uitbreiding van het winkelcentrum klaar zijn.

Meer weten over de herontwikkeling van het Chopinplein? Kijk dan eens op www.culemborg.nl onder Wonen en leven / Bouwplannen en projecten/Chopinplein. Of volg @Chopinplein op twitter.